02.04.2019

Meripäiväparaatiin voi nyt ilmoittautua

Kotkan Meripäivien tämänvuotiseen avajaisparaatin ilmoittautuminen on alkanut.
Avajaisparaatia seuraa vuosittain arvioiden mukaan yli 30 000 ihmistä ja se on kävijätutkimuksen mukaan Meripäivien suosituin ohjelmanumero.

Meripäiväparaatiin voivat ilmoittautua kaikki kotkalaiset yhdistykset ja yritykset sekä muut Meripäiviin liittyvät tahot. Paraati starttaa perinteisesti torstaina 25.7. klo 18 ns. “sairaalanmäeltä” Keskuskadun loppupäästä kohti kaupungintaloa ja toria.

Avajaistilaisuus pidetään torin kiinteällä esiintymislavalla eli Kotka-lavalla n. klo 18.50 alkaen.
Meripäiväparaatin teemana on Kotkan kaupungin 140-vuotisjuhlavuoden mukaisesti 140-vuotias kotikaupunkimme.

Paraatiin osallistuvien ryhmien toivotaan tuovan esille monipuolisesti kotkalaisuutta, Kotkan historiaa sekä itselleen tärkeitä kotkalaisuuden merkkejä.
Paraatituomaristo valitsee osallistujien joukosta parhaiten teemaa esille tuovan ryhmän, jonka Meripäivien yhteistyökumppanina toimiva OP Kymenlaakso palkitsee 1000 euron stipendillä. Stipendillä voidaan palkita yhdistys, urheiluseura tai harrastusporukka tms. mutta ei yritysosallistujia tai meripäiväorganisaation tilaamia ryhmiä. Lisäksi voidaan jakaa kunniamainintoja. Voittajaryhmä julkistetaan Meripäivien avajaistilaisuudessa heti paraatin jälkeen.

Ei-kaupalliset yhdistykset, järjestöt ja seurat voivat osallistua paraatiin ilmaiseksi. Kaupallisilta yrityksiltä peritään osallistumismaksu. Ryhmien tulee ilmoittautua paraatiin 19.6. mennessä ja vain ilmoittautumispäivään mennessä ilmoittautuneet voidaan ottaa mukaan paraatiin. Järjestäjä on yhteydessä paraatiin hyväksyttyihin ryhmiin ilmoittautumisajan päätyttyä.

https://www.meripaivat.com/ilmoittaudu-meripaivaparaatiin-2/