22.02.2019

MeNaiset - draaman muotoon kudottu naistenlehti

Ruusu Haarlan käsikirjoittama ja ohjaama tragikomedia MeNaiset saa ensi-iltansa Kotkan kaupunginteatterin Naapuri-näyttämöllä lauantaina 23.2.

MeNaiset on draamalliseen muotoon kudottu naistenlehti ja yhden suomalaisen suvun sensuroimaton henkilöhaastattelu ilman mainoksia, myyntiodotusta tai vahvan naisen slogania. Sen sijaan se on solidaarinen tunnustus naisen ruumiilliselle todellisuudelle halki naiseuden historian.

Pikemminkin kuin merkittävä ihmisyksilö, nainen on aina ollut toisten tarpeiden palvelija, aviomiehen, lasten, suvun ja sairaiden vanhempien. Omien tarpeiden ja halujen hautaaminen kulkee raskaana perintönä ruumiissamme lukemattomien sukupolvien painolla, ja vaatii meiltä veroaan.
Kuka on syypää naisen kärsimykseen? Kuinka päästää mies lähelle? Kuinka erottaa rakkaus riippuvuudesta? Mitä tehdä raivolle, joka on liian suuri kenenkään kestää? Olenko oikea nainen?

Esitys on häpeilemätön sukellus suoraan naisen arkisen elämän ytimeen. Se kuvaa tolkuttomia elämän uhrauksia, mahdottomia parisuhteita, seksuaalisia ristiriitoja ja absurdeja sivullisuuden kokemuksia sekä naisen kolossaalista surua, häpeää ja raivoa, joka ei tunnu löytävän oikeaa kohdettaan.

Näytelmän rooleissa ovat Lise Holmberg, Annuska Hannula, Anna Kuusamo ja Juho Markkanen.
Lavastaja-pukusuunnittelija on Lucie Kuropatová, äänisuunnittelusta vastaavat Ruusu Haarla ja Tommi Leinonen sekä valosuunnittelusta ja valokuvista Niklas Malinen.

https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/menaiset/