15.04.2019

Matteus-passio soi yhteisponnistuksena

Bachin Matteus-passio on yksi kaikkein aikojen voimallisimmista ja samalla herkimmistä musiikkia ja kerrontaa yhdistävistä teoksista. Siinä pääsiäisajan tapahtumat kuvataan mukaansatempaavasti musiikin keinoin.

Puhelaulu vie kerrontaa eteenpäin, ja kuoron esittämät koraalimelodiat ja solistien aariat luovat ainutlaatuisen koskettavan tunnelman. Bachin musiikin kauneus ja voima pitävät kuulijan otteessaan vielä pitkään.

Upea suurteos soi keskiviikkona 17.4. klo 19 Kouvolan Keskuskirkossa ja torstaina 18.4. klo 19 Kotkan kirkossa useamman tahon, Kymi Sinfoniettan, upeiden laulusolistien, kapellimestari Esa Heikkilän ja Kotkan Kantaattikuoron yhteisvoimainponnistuksena.
Solisteina ovat sopraano Hedvig Paulig (kuvassa), altto Katariina Heikkilä, tenori Jussi Salonen, tenori Heikki Rainio, basso Riku Pelo ja basso Kai Huopainen.

Tänäkin vuonna yleisö pääsee mukaan laulamaan Matteus-passion koraaleja, mikä oli käytäntö myös Bachin aikana: seurakunta lauloi seisten mukana kaikissa koraaleissa. Tällä kertaa koraaleista esitetään yhteislauluna neljä; 16, 31, 44 ja 53. Nuotit ovat löydettävissä orkesterin www-sivuilta www.kymisinfonietta.fi