30.03.2017

Masa tuli mukaan seudun markkinointitiimiin

Kotkan-Haminan seudun markkinointitiimi vahvistuu, kun paljasjalkainen seutulainen Masa astuu remmiin (Masa ei halua esiintyä omalla nimellään vaan taiteilijanimen turvin).
Masan tehtävänä on tutustua paikallisiin kulttuuriin ja kohteisiin sekä raportoida niistä omalla persoonallisella tavallaan. Masan osa-aikainen työsuhde jatkuu aina kesän Superviikkoon asti.
”No ku possokahvitkii lupasivat nii ajattelin, et menköö nyt tän kerran…”, toteaa Masa.

Masa seikkailee sarjakuvassa, jotka ovat luoneet Liisa ja Arttu Seppälä Avot design Oy:stä.
"Kun meitä pyydettiin luomaan Masa-hahmosta sarjakuvaa, innostuimme heti. Oli jo korkea aika päästä piirtämään sarjakuvaa omasta kotikaupungista. Kymenlaaksolainen huumori on erityislaatuista ja täällä osataan nauraa sopivasti itselle”, kertoo sarjakuvan kuvittaja Liisa Seppälä.

”On ollut helppoa löytää tältä alueelta hienoja nähtävyyksiä, tapahtumia ja erityispiirteitä, joita sisällyttää sarjakuviin. Toivottavasti sarjakuvat herättelevät paikallisia olemaan niistä entistäkin ylpeämpiä”, sarjakuvan käsikirjoittaja Arttu Seppälä sanoo.

Sarjakuvat ilmestyvät Kaupunkilehti Ankkurissa joka toinen lauantai, ensimmäinen sarjakuva julkaistiin 25.3.
"Kaupunkilehtenä haluamme olla monin tavoin kiinni eteläkymenlaaksolaisten arjessa, myös paikallisen sarjakuvan julkaisijana", Ankkuri-lehden päätoimittaja Petri Piipari sanoo.

Masa raportoi tunnelmiaan myös omassa Meijän Masa -kuvablogissaan. Tuoreimmat bloggaukset ja sarjakuvat julkaistaan seudun verkkosivustolla ja sosiaalisen median kanavissa. Masan blogia voi seurata täältä: www.visitkotkahamina.fi/meijanmasa

Masa on kunnianosoitus Kotkan-Haminan seudun omaleimaiselle katsantokannalle ja välillä vähän sarkastiselle huumorille. Juuri se tekee meistä omanlaisiamme: sisukkaita ja kestäviä kuin rantakalliot ja niillä kasvavat puut.

Masa on tottunut hyvään eikä aina näe niitä hienoja asioita, joita hänen ympärillään on. Tai kuten Masa itse sanoo: "Nää asiathaa on ollu tääl aina!"

Masa ei ole negatiivinen tai ilkeä, hän vaan suhtautuu asiaan omalla persoonallisella tavallaan - turha se on numeroa kaikista pienistä asioista tehdä, onhan näitä nyt nähty.
Masassa voimme tunnistaa ehkä omiakin piirteitämme ja nauraa niille hyväntahtoisesti, ehkä pienen piston sydänalassa tuntien.

Masa on täysin kuvitteellinen hahmo. Kaikki yhtymäkohdat todellisiin henkilöihin ovat tahattomia.