11.08.2018

Maasotakoulun sotilasvala ja -vakuutus Kotkassa

Puolustusvoimien Maasotakoulun saapumiserän 2/18 alokkaiden sotilasvala ja -vakuutus järjestetään Kotkassa, Arto Tolsa -areenalla ja sen ympäristössä torstaina 16. elokuuta. Tilaisuus alkaa jo aamulla seppeltenlaskuilla Kymin ja Kotkan kirkon hautausmailla ja jatkuu sotilasvakuutuksella Keskuskoulussa.

Sotilasvalan alokkaat vannovat kello 10 Arto Tolsa -areenan pääkentällä ja valatilaisuuden jälkeen sotilasjoukot suorittavat ohimarssin Puistotiellä. Sotilasvalan ja -vakuutuksen ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja, eversti Kari Pietiläinen.

Maasotakoulun johtaja ottaa vastaan myös ohimarssin seurassaan vala- ja vakuutuskaavojen esilukija, kaupunginjohtaja Esa Sirviö ja kotkalainen rintamaveteraani Rafael Teppana.

Tilaisuuden musiikista vastaa Rakuunasoittokunta, joka esiintyy myös iltapäiväkonsertissa Kotkan torilla klo 14-15.

Arto Tolsan -areenan ympäristössä esitellään Puolustusvoimien kalustoa ja toimintaa. Näyttelyalueella toimii kaksi sotilaskotiautoa, joista voi ostaa kahvia, munkkeja ja virvokkeita. Tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Katuja suljetaan

Valatapahtuman vuoksi osa Kotkan kaduista on suljettu liikenteeltä torstaina aamupäivällä muutaman kymmenen minuutin ajaksi. Liikenne katkaistaan tilapäisesti noin kello 10 -11.30 Puistotiellä, Koulukadulla, Tammikadulla, Pihlajatiellä ja Urheilijankadulla.

Lisäksi pysäköinti on kielletty Puistotiellä ja Arto Tolsa -areenan pysäköintialueet on varattu Maasotakoulun käyttöön.