12.08.2018

Lehmuskujalla syödään taas yhteistä illallista

Kotkassa kokoonnutaan jälleen yhteiselle illalliselle, kun Lehmuskujalla järjestetään viime kesän tapaan ”Illallinen Lehmuskujalla” -tapahtuma lauantaina 18. elokuuta klo 18-21.

Kotkalaisten yhteinen piknik-illallinen pitkän pöydän ääressä järjestettiin Lehmuskujalla kokeiluluontoisesti vuosi sitten elokuun lopulla. Tapahtuma sai yllättävän suuren suosion, kun 200 henkilölle tarkoitetut paikat varattiin loppuun vajaassa vuorokaudessa ja monet jäivät ilman piknikpaikkaa.
Positiivisen palautteen ja toiveiden kannustamana pöytäpaikkoja on nyt järjestetty runsaammin, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan. Alustavasti pöytiä on 1000 hengelle ja määrää voidaan tarvittaessa vielä lisätä.

”Kehotamme kutsumaan mukaan ystävät, naapurit, tutut ja myös tuntemattomat. Rohkene tulla myös yksin ja istahtaa ventovieraiden viereen. Näin syntyy uusia kohtaamisia perheen lisäksi”, neuvoo tapahtuman pääjärjestäjä Inka Setälä.

Paikkamaksu illalliselle on 5 € per henkilö ja alle kouluikäiset pääsevät mukaan veloituksetta. Maksulla katetaan mm. pöytävuokra ja kuljetuskulut. Maksu peritään paikan päällä

”Kotkan kaupungin strategiassa korostetaan kolmea asiaa: Reiluus, rohkeus ja rakkaus. Tässä yhdistyvät ne kaikki”, muistuttaa Inka Setälä.
”Tärkeimpiä asioita elämässä ovat kohtaamiset, ne hetket kun toinen ihminen on aidosti läsnä, näkee ja kuulee sinut ainutlaatuisena ja ainutkertaisena. Siihen ei edes tarvita paljon - katse ja ehkä pieni hymykin voi riittää.”

Tuo tullessas -
vie mennessäs!

Lehmuskujalla on piknik-illallista varten 18.8. valmiina pöydät ja penkit. Kaiken muun osallistujat hoitavat itse - pikniktyyliin.
Jokainen tuo mukanaan omat eväät ja tarvikkeet, halutessaan vaikkapa pöytäliinan, pöytäkoristeita, esim. kukkia ja kynttilöitä. Jokainen huolehtii omista lapsistaan ja läheisistään, vastaa mahdollisista yleisistä järjestyshäiriöistä ja omasta juhlakäyttäytymisestä.
Tärkeää on, että jokainen huolehtii myös omista roskistaan, vieden ne kaikki mennessään. Näin jätetään jälkeen siisti, kaunis Lehmuskuja.

Paikat piknikille on varattava keskiviikkoon 15.8. mennessä.
Varaukset voi tehdä netissä, linkki löytyy "Illallinen Lehmuskujalla” -facebooksivulta.
Varauksen voi käydä tekemässä myös Kumppanuustalo Viikarissa, Mariankatu 24 (sisäpiha) ma-to 8-18 ja pe 8-15. Paikkavaraus onnistuu myös soittamalla Viikariin, p. 040 706 5937.

Illallinen Lehmuskujalla järjestetään edelleen talkoohengellä.
Tapahtuman idea- ja puuhanainen on Inka Setälä, apurinaan Päppä Silvo Mainos WooDoosta.
Pääyhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna Kotkan Korttelikotiyhdistys ja Kumppanuustalo Viikari.

Lisätietoja tapahtumasta: www.kohtaamisiakotkassa.fi