23.11.2017

Lastenkulttuurin toiminnallisessa joulukalenterissa joulupuuhaa perheille

Lasten kulttuurikeskus (LAKU) lanseeraa joulunalusaikaan uuden toiminnallisen kulttuurijoulukalenterin koko perheelle yhteistyössä kotkalaisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

Kalenteri julkistetaan keskiviikkoisin 29.11. alkaen Lasten kulttuurikeskuksen Facebook-sivulla www.facebook.com/kotkanlastenkulttuuri ja Keskiviikko-lehdessä.
Joka viikolle on valittu oma erityinen joulunajan teemansa ja kalenterin innoittajana toimii Hannele Huovin Matka Joulun Taloon -kirja, jossa mm. matkataan kohti joulua ja tehdään valmisteluja, jotta joulu voi tulla.

Joulukalenterin toiminnallisuus syntyy siitä, että kalenteri sisältää jonkin jouluvalmisteluihin ja joulumielen herättelyyn liittyvän viikkotehtävän, sekä lisäksi perheille sopivia tapahtumamenovinkkejä Kotkassa.
Kalenteriin nostetaan viikottain yksi koko perheelle sopiva, maksuton esitys, johon viikkotehtävän suorittaminen jollain tavalla liittyy. Tehtävät räätälöidään niin, että lapsi voi suorittaa ne joko kotona perheensä kanssa, tai perhe voi lähteä julkiseen esitystapahtumaan suorittamaan viikkotehtävää yhdessä.
Ohjelmassa on mm. musiikki- ja teatteritarjontaa. Kaikkiin voi osallistua myös ilman joulukalenterin tehtävä -ajatusta. Kalenterin kautta perheillä on mahdollisuus keskitetysti löytää monipuolista ja mukavaa tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia joulun alla.

"Idea lastenkulttuurin joulukalenterista tuli LAKUn kulttuurituottaja Jaana Kemppaiselta, joka LAKUssa vastaa erityisesti lasten ja nuorten taidekasvatussisällöistä", kertoo joulukalenterihanketta koordinoiva Henni Kiri.
"Koska päivittäin vaihtuva kalenterisisältö tuntui äkkiseltään liian raskaalta, lähdettiin kehittämään viikkokalenterin konseptia, joka sisältäisi neljän viikon ajan vaihtuvan viikkotehtävän. Samalla keksimme tehdä yhteistyötä paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa ja nostaa kalenteriin keskitetysti joulunalusajan tapahtumia ja esityksiä - kulttuurin menovinkkejä - perheille. Yhteistoiminnallisuuden ajatus otettiin kulttuuritoimijoiden taholta postitiivisesti vastaan. Kalenteriin tullaan sisällyttämään yhden viikottaisen erityiskohteen lisäksi myös muuta kulttuuritarjontaa perheille", jatkaa Kiri.

Kotkalaiset kulttuuritoimijat ja järjestöt voivat edelleen lähettää tapahtumiensa tietoja Lasten kulttuurikeskukseen (lasten.kulttuuri@kotka.fi).
Tavoitteena on tällä tavoin tukea lapsille ja perheille suunnattujen kulttuuritapahtumien tiedotusta ja nostaa eri puolilla Kotkaa tapahtuvaa tarjontaa esille.
"Kulttuurin saavutettavuus on yksi Lasten kulttuurikeskuksen kulmakivistä", korostaa Lasten kulttuurisihteeri Heli Toikka.
 

******

Lasten kulttuurikeskus LAKUn tontut Jaana, Heli ja Henni jännittävät, mitä hauskaa tapahtumavinkkiä tontunpussi paljastaa joulunalusaikaan lapsille ja perheille.