03.02.2018

Lasten Kulttuuriviikot tarjoaa taas laadukasta lastenkulttuuria

Kymenlaakson ja Loviisan alueella järjestetään 4.- 25.2. Lasten Kulttuuriviikot jo 36. kertaa. Tarjolla on konsertteja, teatteria, tanssia, sirkusta, näyttelyitä ja paljon erilaisia tapahtumia.
Ohjelmistosta suurin osa järjestetään kouluissa ja päiväkodeissa, mahdollisimman laajalti lapsia tavoittavina kiertuetuotantoina, mutta kunnissa järjestetään myös paljon perheille ja eri ikäisille lapsille kohdennettua avointa ohjelmaa sekä maksullisina että maksuttomina tilaisuuksina.

Lasten Kulttuuriviikoilla alueelle tuotetaan keskitetysti kolmen viikon ajan sellaista lastenkulttuuriohjelmistoa, jota ei välttämättä muina aikoina ole saatavilla, tai sen tilaaminen erillisinä vierailuna päiväkodeille tai kouluille on melko kallista. Yhteistyötä tehdään monen valtakunnallisesti tunnetun taiteilijan ja esiintyjäryhmän kanssa. Tapahtuman pitkäaikainen yhteistyökumppani Konserttikeskus tuo myös useita ammattimuusikoita kiertueille alueen kouluihin ja päiväkoteihin.

Lasten Kulttuuriviikkojen ohjelmistoesitteet kulkeutuvat lähiviikkoina repuissa koteihin kaikkien alueen päiväkoti- ja esikouluikäisten sekä 1-6 -luokkalaisten mukana ja lisäksi esitteitä löytyy mm. kirjastoista ja kulttuurilaitoksista. Esitteet löytyvät sähköisinä ladattavaksi myös kuntien nettisivuilta.

Lasten Kulttuuriviikkojen julisteen taiteilee aina joku alueen alakoulujen oppilas tai oppilaspari. Tämän vuoden voittajatyön on tehnyt Miisa Blomberg Vahteron koulusta Kouvolasta. Työn kuva-aihe, trapetsilla taiteileva tyttö keikkuu myös ohjelmistoesitteiden kannessa ja tapahtumamainonnassa.

Lasten Kulttuuriviikot on Koppa-lastenkulttuuriverkoston suurin vuosittainen yhteisponnistus. Koppa-verkostoon kuuluvat Kotka, Kouvola, Loviisa, Pyhtää, Hamina, Virolahti ja Miehikkälä. Verkosto on toiminut valtakunnallisen Lastenkulttuurikeskusten verkoston jäsenenä jo vuodesta 2009 ja verkoston toimintaa koordinoidaan kotkan lasten kulttuurikeskuksen kautta.

Kotkan Laku juhlii
10-vuotissynttäreitä

Kotkan lasten kulttuurikeskus Laku viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhliaan ja myös Lasten Kulttuuriviikoille on nostettu synttärijuhlintaa.
Ystävänpäivänä, keskiviikkona 14.2. Lakun maskotti Laku-pupu ystävineen kutsuu mukaan Taapero-Discoon Kauppakeskus Pasaatiin klo 17.30. Mukana menossa ovat Lasten Meripäiviltä tuttu Meripeikko sekä Laku-agentti ja Prinsessa Elsa, ja eritysvieraaksi kutsuttu Katti Matikainen. Discoon on vapaa pääsy.
Lauantaina 17.2. Laku-pupu ystävineen lähtee kylään Pyhtäälle, jossa superviikonlopun tähtinä nähdään mm. televisiosta tutut Taika-Petteri ja Duudsonien Jarppi ja HP.
Sunnuntaina 18.2. klo 15 Kulttuuritalo Kyminsuussa konsertoi vuoden 2017 ”Lasten levy”-voittaja, hyväntuulinen Mimmit -yhtye.

Kotkan Lastenkulttuuriviikkojen ohjelmistosta löytyy teatteritarjontaa perheille joka kaupunginosassa.
Aittakorven seurakuntatalolla Nukketeatterikeskus Poijun lämminhenkinen Lumiukon sydän (kuvassa) viihdyttää yleisöä tiistaina 13.2. klo 18.
Nelosteatterilla Kotkansaarella puolestaan nähdään Teatteri Hevosenkengän koko perheen komedia Pippuridino perjantaina 16.2. ja Kulttuuritalo Kymisuussa Karhulassa Tanssiteatteri Raatikon Pottuwarvas lomailee johdattelee yleisön lämpimiin lomatunnelmiin.

Uutena kokeiluna Lasten Kulttuuriviikoilla toteutetaan kiitettävästi kiinnostusta herättänyt ulkotilassa, Katariinan Meripuiston metsissä esitettävä Itämeren suojelijat - Vedenhenkien Satupolku perjantaina 9.2. klo 9.30 ja 11.
Vedenemäntä Vellamo saapuu Kotkaan Kemiönsaaresta saakka; esitys toteutetaan yhteistyössä sikäläisen Luontokoulu Metsänpeiton ja Luonto-osuuskunta Saaristohetken kanssa. Niin ikään perjantaina 9.2. saadaan kotkassa nauttia myös perinteikkäästä paikallisten kuorojen esiinmarssista, kun Kuorokimara kutsuu suuren yleisön klo 18 Karhuvuoren Urheilutalon komeisiin puitteisiin.
Konsertteihin ja esityksiin myydään edullisia pääsylippuja ennakkomyyntipisteissä Kulttuuritalo Kyminsuussa ja Lasten kulttuurikeskuksessa ja lisäksi ovella ennen näytöksiä.

Useissa kunnissa supersuositut vauvojen ja taaperoiden värikylvyt kuuluvat Kulttuuriviikkojen ohjelmakattaukseen. Kotkassa värikylpyihin pääsee Merikeskus Vellamossa torstaina 8.2. ja Haminassa, Linnoituksen päiväkodissa värikylpyjä järjestetään lauantaina 10.2.
Kouvolassa värikylpyjä on kolmena perjantaina ja kolmessa eri paikassa, pe 9.2. Kouvolan pääkirjastolla, pe 16.2. Kuusankosken kirjastolla ja pe 23.2. Valkealan kirjastolla. Myös Pyhtään puuhapäivässä perheille la 17.2. on tarjolla värikylpyjä klo 10.15 alkaen Siltakylän seurakuntatalolla.

Lasten Kulttuuriviikoilla voi nauttia myös huippunäyttelyistä mm. Merikeskus Vellamossa, jossa aukeaa jo 26.1. Unikudelmia - elämyksellinen kiertonäyttelykokonaisuus.
Virolahden kirjastolla ja Miehikkälän Ratevassa on puolestaan esillä Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisten kiertonäyttelyiden tarjontaa, sekä lasten töistä koottuja näyttelyitä Loviisassa ja Pyhtäällä. Myös kirjastot tuottavat runsaasti ohjelmistoa Kulttuuriviikoille; mm. Kotkan pääkirjastossa ja Karhuvuoressa nähdään Esko Junkkarin ja Markku Kestin diasatuesitys Lentävä tyttö.

Katso lisätietoja:

www.kotka.fi/lastenkulttuuri

Kulttuuriviikkojen koko ohjelma (pdf)