19.11.2019

Lapsinäyttelijöitä etsitään elokuva- ja teatterituotantoihin

Taavi Vartian ohjaaman ja käsikirjoittaman Pertsa ja Kilu -elokuvan valmistelut ovat edenneet vaiheeseen, jossa käynnistetään haku myös elokuvan sivurooleihin.
Pertsan (Olavi Kiiski) ja Kilun (Oskari Mustikkaniemi) lisäksi elokuvan muihin rooleihin on jo nimetty nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Elsa Saisio, Elias Westerberg, Turkka Mastomäki, Anu Sinisalo sekä Hannes Suominen.

Elokuvan pääkaksikon rinnalle etsitään nyt seikkailemaan myös muita lapsinäyttelijöitä, jotka tulevat muodostamaan elokuvassa kaanien ryhmän. Näihin rooleihin voivat hakea ensisijaisesti 9-12 -vuotiaat tytöt ja pojat. Aikaisempi kokemus näyttelemistä ei ole välttämätöntä. Kotkan-Haminan seudulla tai lähialueella asuminen katsotaan eduksi.

Hakemukset voidaan lähettää sähköpostitse johanna.kunttu@cursor.fi Muistathan laittaa viestikentän otsikoksi: Pertsa ja Kilu, sivuroolihaku.

Kerro esittelyssä:

 • Ikäsi
 • Harrastuksesi
 • Kokemuksesi näyttelijänä (aiempi tausta ei ole välttämätöntä)
 • Liitä mukaan valokuvasi
 • Jos sinulla on aiempia näytteitä esiintymisestä joissakin produktioissa, laita ne linkkinä mukaan.
 • Tee myös max. 2 minuutin esittely itsestäsi kameralle (kännykkäkamera riittää). Kerro tässä esittelyssä myös, miksi juuri sinä haluaisit roolin. Voit halutessasi näytellä myös lyhyesti jonkin pienen kohtauksen tai tilanteen.

Myös Eemelin ja Iidan
näyttelijöitä etsitään

Astrid Lindgrenin rakastettu klassikko Vaahteramäen Eemeli tullaan esittämään ensi kesänä 2020 Kyminlinnan kesäteatterissa ja näytelmän ohjauksesta vastaa Taavi Vartia. Klassikkonäytelmään haetaan näyttelijöitä Eemelin ja Iidan päärooleihin.

Eemelin näyttelijän tulisi olla iältään 9-13 vuotta ja Iidan 7-11 vuotta. Näytelmän pääroolit ovat vaativia, joten aikaisempi kokemus näyttelemisestä erityisesti teatterin puolelta on hyödyksi. Roolit sisältävät lauluosuuksia, joten edellytämme hakijoilta myös laulutaitoa. Kotkan-Haminan seudulla tai lähialueella asuminen katsotaan eduksi.

Haku Eemelin tai Iidan päärooleihin tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen johanna.kunttu@cursor.fi Muistathan laittaa viestikenttään otsikoksi: Vaahteramäen Eemeli, pääroolihaku.

Kerro esittelyssä:

 • Nimi ja ikä
 • Kokemuksesi näyttelijänä (aiempi tausta ei ole välttämätöntä)
 • Harrastuksesi
 • Liitä mukaan valokuvasi
 • Jos sinulla on aiempia näytteitä esiintymisestä joissakin produktioissa, laita ne linkkinä mukaan.
 • Tee myös max. 2 minuutin esittely itsestäsi (kännykkäkameratasoinen esittely riittää). Lisäksi haluaisimme kuulla ja nähdä sinulta myös pienen näytteen laulu- ja näyttelijätaidoistasi lyhyen videon muodossa.

Toivomme mahdollisimman monen nuoren näyttelijänalun hakevan rohkeasti mukaan sekä elokuvan että kesäteatterin rooleihin! Molempiin tuotantoihin liittyen esittelyjä voi lähettää viimeistään 15.1.2020.

Keväällä 2018 Pertsan ja Kilun roolihaun yhteydessä hakemuksen laittaneet sekä jo tuolloin koekuvauksiin osallistuneet hakijat otetaan huomioon. Sekä elokuvan, että teatterin roolituksia varten tullaan järjestämään erilliset koekuvaukset alkuvuoden 2020 aikana. Koekuvauksiin valituille ilmoitetaan erikseen.

Elokuvan pääkaksikon Pertsan ja Kilun rinnalle etsitään nyt seikkailemaan myös muita lapsinäyttelijöitä.