28.06.2018

Lampaita ja koiria Kotkan kaupungin kesätyöntekijöiksi

Lampaita Katariinanniemessä

Lampaita Katariinanniemessä

Katariinan meripuistossa Kotkassa on uusia kesätyöntekijöitä, kahdeksan lammasta pitämässä puistoa kunnossa. "Lampaat pitävät nurmikentät siisteinä ja samalla ilahduttavat kaupunkilaisia ja kävijöitä", Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen kertoo.

Eläimiä on hyödynnetty muidenkin kaupunkien työntekijöinä, mm Vantaan kaupungilla on ollut lampaita hommissa jo vuosia, kertoo Väinölän lammas- ja ratsutilan lampuri Päivi Väinölä, joka ehdotti lammaskesätyöntekijöitä myös Kotkalle. Lampaita saa ihastella ja taputellakin, mutta ruokkimisesta on tarkat säännöt. Eläimiä ei saa ruokkia omilla ruuilla ettei ne sairastu. Sen sijaan aitauksen viereen tuotu lehtipuiden oksia, joita lampaille voi tarjota.

Kymen Sanomat järjestää lähiaikoina karitsoille nimikilpailun. Kahdella uuhella on jo nimet, Kielo ja Mustikka.

Kirjaston lukukoirat Piki ja Manu lukemisen innoittajina

Myös muita elämiä voi tavata erilaisissa kunnallisissa tehtävissä. Kotkan kirjastossa on töissä kaksi lukukoiraa. Lukukoira auttaa ja innostaa lapsia oppimaan lukemaan. Puistokaupungissa kun ollaan, lukukoirat Piki ja Manu ovat tavattavissa puistopicnicillä Kotkan pääkirjaston ja kirkon välisellä puistoalueella heinäkuussa 3.7. klo 17-18 ja 18.7. klo 17-18. Lukukoirat toimivat Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa.

”Eläimet tuntuvat viihtyvän kesätöissä”, kertoo Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholm. "Eläin on kiitollinen työtekijä ja on tyytyväinen, kun ruokaa on tarjolla. Eläimet ovat myös yleensä iloisia, kun saavat huomiota.”

Työtehtävät osana Kotkan kaupungin toimintatapaa

Eläinten työtehtävät sopivat hyvin osaksi Kotkan kaupungin toimintatapaa. ”Haluamme vahvistaa elämyksellistä ja kokemuksellista Kotkaa niin asukkaille kuin vierailijoille ja samalla tuoda myös arvojemme mukaista ”rakkauden”
ilmapiiriä esille”, kertoo myös Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholm. Eläimillä on tutkitusti myönteinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin, muistuttaa Lindholm, ne tuovat paljon iloa kaupunkilaisille ja kävijöille.

Kotkansaaren eteläisimmässä kärjessä sijaitseva Katariinan Meripuisto on yli 20 hehtaarin suuruinen erityisen monipuolinen puisto- ja virkistysalue, joka on vilkkaassa käytössä ympäri vuoden. Katariinan Meripuisto on palkittu palkittiin ELCA:n Trend Award -palkinnolla sekä Vuoden Ympäristörakenne -palkinnolla. Osoite: Puistotie 32.
 

Lisää kuvia lampaista Kotkan kaupungin julkisessa kuvapankissa
kuvat.kotka.fi

Kotkan uudessa kuvapankissa on tuoreita julkaisuvapaita kuvia kaupungista, sen tapahtumista ja lähialueista.

Lampaita Katariinanniemessä