04.03.2019

Lähes 140 venettä mukana Puuvenemessujen uivassa venenäyttelyssä

Heinäkuussa järjestettävien Kotkan Puuvenemessujen uivaan venenäyttelyyn ilmoittautui määräaikaan mennessä 138 puuvenettä. Määrä ylittää kirkkaasti messujärjestäjänä toimivan Kotkan kaupungin asettaman sadan veneen tavoitteen.

”Viimeistään Helsingin Venemessujen aikana oli nähtävissä, että tulemme ylittämään reilusti tuon viime syksynä asetetun 100 veneen tavoitteen - niin valtavaa kiinnostus Kotkan tapahtumaa kohtaan oli Helsingin Messukeskuksessa”, kertoo Kotkan Puuvenemessujen tuottaja Kari Makkonen.

”Todennäköistä on, että veneensä esille tuovia puuveneomistajia olisi ollut vielä ilmoittautumisajan päättymisenkin jälkeen lisää, mutta meidän oli pakko viheltää peli poikki tässä vaiheessa ja ryhtyä miettimään, miten saamme nämä lähes 140 venettä mahtumaan ja hyvin esille käytössämme oleviin laitureihin”, Makkonen toteaa.

Makkosen mukaan on kuitenkin vielä mahdollista, että kesän kynnyksellä veneitä otetaan tapahtumaan vielä lisää, jos laiturikapasiteetti näyttää riittävän tai tulee peruutuksia.

Veneiden omistajathan eivät joudu maksamaan paikastaan uivassa puuvenenäyttelyssä, mutta ovat sitoutuneet pitämään veneensä laiturissa ja esittelemään veneitään messukävijöille koko messutapahtuman ajan eli keskiviikosta lauantaihin 24.-27.7.
Lähes kaikki ilmoittautuneet veneet ja niiden kuvat löytyvät osoitteesta https://puuvenemessut.fi/veneet/

Näytteilleasettajien
haku käynnissä

Nyt kun Puuvenemessujen uivan näyttelyn ilmoittautuminen on päättynyt ja kiintiö käytännössä täynnä, keskitytään messuorganisaatiossa puuvene- ja meriaiheisten, maalle tulevien näytteilleasettajien hankintaan.

”Jo tähän mennessä olemme saaneet sovittua mm. yhdestä veistonäytöksestä, jossa messuvieraat pääsevät näkemään neljän päivän aikana aitoa puuveneen rakentamista. Lisäksi paikkoja ovat varanneet mm. venetarvikkeiden myyjät”, Makkonen kertoo ja lupaa, että näytteilleasettajia otetaan mukaan tapahtumaan aina alkukesään asti - tai viimeistään niin kauan kun Puuvenekeskuksen tontilla tilaa riittää.

”Tapahtumaan kohdistuva kiinnostus on jo nyt alkukeväästä sitä luokkaa, että yleisöä tulee olemaan runsaasti ja se tietysti kiinnostaa näytteilleasettajia”, Makkonen toteaa.

Kotkan Puuvenemessut ovat avoinna yleisölle keskiviikosta lauantaihin 24.-27.7. klo 10-20, poikkeuksena torstai 25.7, jolloin messut pidetään auki klo 22:een.

Liput tapahtumaan maksavat 10 euroa ja ne myydään rannekkeina, jotka ovat voimassa koko tapahtuman ajan.
Ennakkomyynnissä, joka alkaa Vapun tienoilla, rannekkeen hinta on 8 euroa.
Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät Puuvenemessuille huoltajansa seurassa ilmaiseksi.

www.puuvenemessut.fi
https://www.facebook.com/puuvenemessut/