30.01.2018

Kymijoen Työterveys myytiin Pihlajalinnalle

Kotkan kaupunki ja Pihlajalinna Terveys Oy allekirjoittivat tiistaina kauppakirjan, jossa kaupunki myi kaikki omistamansa Kymijoen Työterveys Oy:n osakkeet Pihlajalinnalle.

Kotkan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupan ehdot edellisiltana maanantaina ja tiistaina kaupunginhallitus päätti ylimääräisessä kokouksessaan hyväksyä kaupungin ja Pihlajalinna Terveys Oy:n välisen osakekauppakirjan liitteineen ja oikeutti viranhaltijat laittamaan kaupan heti täytäntöön ja allekirjoittamaan osakekauppakirjan.

Kotka pitää Pihlajalinnan maksamaa runsaan 8 miljoonan euron kauppahintaa muine kaupan ehtoineen erittäin hyvänä. Kaupasta kirjattavan myyntivoiton avulla kaupunki voi kattaa merkittävän osan jäljellä olevasta taseen alijäämästä.

Kymijoen Työterveys Oy on Kotkan kaupungin 100-prosenttisesti omistama yhtiö, joka on merkittävä toimija Kymenlaaksossa: sillä on noin 23 000 henkilöasiakasta, jotka ovat pääosin alueen julkisen sektorin toimijoiden palveluksessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli vajaat 10 miljoonaa euroa.

Kymijoen Työterveydessä työskentelee 90 henkilöä. Henkilöstö siirtyy yrityksen uuden omistajan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Haminassa, Miehikkälässä sekä Virolahdella.
Työterveyden nykyisten asiakasyritysten palvelut jatkuvat sopimusten ja suunnitelmien mukaisina myynnin jälkeen.

Lue myös ”Kotka myy työterveysyhtiönsä Pihlajalinnalle”

 

*******

Kauppakirjan allekirjoittivat Pihlajalinna Terveys Oy:n puolesta toimitusjohtaja Joni Aaltonen (vasemmalla) ja Kotkan kaupungin puolesta kaupunginlakimies Elina Amnell-Holzhäuser ja vs. kaupunginjohtaja Jorma Haapanen.