22.05.2018

Kriisityöhön uusia voimia Kotkassa

Kotkan kaupungissa käynnistyi 21.5. psykososiaalisen kriisiryhmän toiminta.
Ryhmä auttaa niin arkielämän kriisitilanteissa kuin suuronnettomuuksissakin. Ryhmään saa yhteyden sosiaali- ja kriisipäivystyksen (Villa Jensen, puh. 05 234 5800 tai 040 509 5111) kautta.

Kaupunki on kouluttanut lähes 50 työntekijää, jotka työskentelevät arkielämän kriisitilanteissa ja suuronnettomuustilanteissa tarjoamalla psykososiaalista tukea.
Ryhmä vastaa psyykkisestä jälkihoidosta ja ohjaa autettavat henkilöt tarvittaviin palveluihin ja hoitoon. He käsittelevät tapahtunutta osallisten ja näiden lähipiirin kanssa keskustelu- ja purkutapaamisissa.

Kotkan toimintamallissa kaikki yhteydenotot tapahtuvat sosiaali- ja kriisipäivystys Villa Jensenin kautta. Päivystys toimii ympäri vuorokauden, joten palvelun kytkeminen sen yhteyteen oli luonteva ratkaisu.

Koulutus on antanut osallistujille hyvät valmiudet toimia oman työn ohessa kuntalaisten tukena vaikeissa elämäntilanteissa. Toisaalta koulutus on tuonut esille sen, että jo kuuntelu ja läsnä oleminen ovat tärkeitä auttajalta odotettavia taitoja. Jatkossa osaamista ylläpidetään erilaisissa alueellisissa harjoituksissa sekä ryhmän omissa tapaamisissa.