08.02.2018

OhjaamoviikkoKotkassa paljon tarjontaa Ohjaamoviikolla

Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään ensi viikolla, maanantaista perjantaihin (12.−16.2.). Viikon aikana Kotkan Ohjaamo järjestää kaikenlaista tapahtumaa nuorille, nuorten lähipiirille ja muille asiasta kiinnostuneille.
Maanantaina luvassa on Ohjaamoleivoksia ja kahvit Ohjaamossa. Tiistaina Ohjaamo jalkautuu Karhulaan vanhan linja-autoaseman aulatilaan, joka otetaan kevään aikana Nuorisotyön käyttöön.
Keskiviikkona nuoret kouluttavat nuorten parissa toimivia ammattilaisia Yhteisötalo Messin A-talossa.

Torstaina Ohjaamo esittäytyy XAMK:n Kotkan kampuksella ja tarjoaa maksuttoman joogatunnin klo 13-14 kaikille halukkaille.

Perjantaina rockmusikaali Shell’s Angles esittäytyy ja rekrytoi Yhteisötalo Messin B-talossa klo 15-17 nuoria musikaalituotannon eri osa-alueisiin. Ohjaamo myös jalkautuu kauppakeskus Pasaatiin perjantaina. Lisätietoja viikon tapahtumista löytyy Facebook-tapahtumasta:

https://www.facebook.com/events/2023567704586477/

Kotkassa tarjolla monipuolista tukea

Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa 15−30-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat ilmaista tukea, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi asumiseen, opiskeluun ja arjen hallintaan liittyvissä asioissa.

”Kotkan Ohjaamosta löytyvät esimerkiksi TE-asiantuntija, Etsivän nuorisotyön yksilövalmentaja, maahanmuuttajien neuvontatyötä tekevä Virkaneuvo, Kotka-Kymin seurakunnan nuorisotyönohjaaja, ammatinvalinnanpsykologi ja kaupungin nuorisonohjaaja. Kerran kuukaudessa paikalla on myös terveydenhoitaja ja sosiaaliohjaaja. Ohjaamon ammattilaisten verkosto on siis hyvin laaja ja ohjausta saa kaikkiin elämän osa-alueisiin”, kertoo Ohjaamo Kotkan koordinaattori Kaisa Heimonen.

Ohjaamo on paikka, josta alle 30 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset saavat apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ohjaamot eri puolilla Suomea tarjoavat tietoa, neuvontaa ja ohjausta nopeasti ja tarpeiden mukaan.

Ohjaamo-toiminnan valtakunnallinen laajeneminen on ollut tasaista jo vuodesta 2015 alkaen. Nykyisin Ohjaamo-toimipisteitä on yli 40 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jopa 100 kunnan alueelle. Ohjaamoviikolla ovensa avaa viisi uutta Ohjaamoa. Ohjaamojen valtakunnallisesta koordinoinnista ja kehittämisestä vastaa Kohtaamo-hanke.
 

Lisätietoja

Kotkan kaupunki, nuorisopalvelut
Koordinaattori, Ohjaamo Kotka
Kaisa Heimonen, kaisa.heimonen (at) kotka.fi
P. 040 6463700

www.ohjaamot.fi/web/ohjaamo-kotka
https://www.facebook.com/ohjaamokotka/
https://www.instagram.com/ohjaamokotka/

Ohjaamoviikon Facebook-tapahtuma:
https://www.facebook.com/events/2023567704586477/

Valtakunnallinen Kohtaamo-hanke, http://kohtaamo.info
Pasi Savonmäki, pasi.savonmaki @ ely-keskus.fi
Projektipäällikkö, Kohtaamo-hanke
P. 0295 020 260