02.11.2018

Kotkassa on todettu syksyn ensimmäiset influenssatapaukset

Kotkassa on todettu influenssa A-tapauksia. Kyseessä on vielä yksittäisiä tapauksia, kuten muuallakin Suomessa. Epidemia ei ole vielä alkanut.

Riskiryhmien rokotukset alkavat Kotkassa viikolla 45. Rokotusajoista ja paikoista on kerrottu tiedotusvälineissä. Tieto löytyy myös http://www.kotka.fi/asukkaalle/terveyspalvelut-sivulta.

Jos henkilö epäilee sairastavansa influenssaa eivätkä kotikonstit hoitoon riitä, on otettava ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse Kotkan terveyskeskukseen arkisin klo 8-16 numeroon 05 234 7000, iltaisin ja viikonloppuisin päivystykseen keskussairaalaan, p. 020 6331000

Jos terveysasemalle tulee influenssaepäilyn takia, on otettava ulko-oven lähettyviltä löytyvä suu-nenäsuojus kasvoille. Suojaimen pukemisen jälkeen on käytettävä käsihuuhdetta.

Rokotuksen ohella influenssan torjunnassa on tärkeää ahkera ja huolellinen käsien pesu vedellä ja saippualla, oikeaoppinen yskiminen ja aivastaminen nenäliinaan tai vaikkapa kyynärtaipeeseen pisaroiden leviämisen estämiseksi. Käytetty nenäliina tulee laittaa aina välittömästi roskiin. Tartunnan ehkäisemiseksi on myös hyvä välttää turhaa silmien ja suun koskettelua.

Jos epäilee sairastavansa ylähengitystieinfektiota, on vältettävä vierailuja sairaaloissa ja hoivakodeissa, sillä vanhukset ja sairaat ihmiset ovat erityisen alttiita saamaan influenssatartunnan. Sairaana ei pidä mennä myöskään työhön, kouluun tai päivähoitoon.

Tietoa influenssasta saa mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi

Tietoa influenssasta (THL) https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/virustaudit/influenssa
Tietoa kausi-influenssarokotteesta (THL) https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote