02.10.2018

Kotkansaaren koululaiset voittivat kaupungin arvokilpailun

Kotkansaaren 6H-luokka voitti Kotkan kaupungin järjestämän arvokilpailun videollaan, jossa he havainnollistivat, miten olla rohkea, reilu ja rakas kotkalainen. Videolla oppilaat kehottivat käytännön esimerkkien kautta huomioimaan kanssaihmiset ja auttamaan omaa yhteisöään pienillä käytännön teoilla.

Kilpailu oli osa kaupungin uudenlaista arvo- ja strategiatyötä ja haastoi kaupunkilaiset mukaan arvotyöhön. Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö onnitteli voittajia tervehdyksessään, joka luettiin oppilaille.
”Vaatii rohkeutta esiintyä kameran edessä, reiluutta keksiä kaikkia koskettava sanoma ja rakkautta kotikaupunkia kohtaan jakaa se meidän muiden kanssa. Kotkansaaren 6H-luokan videossa oli hienoja oivalluksia miten niinkin abstrakti asia kuin kaupungin strategia ja arvot tarkoittavat käytännössä. Näitä kuvastaa esimerkiksi kaverin ottaminen mukaan leikkeihin ja mummon auttaminen tien yli. Kiitos hienosta videosta, teillä on arvot kohdillaan.”

Voittajavideon voi katsoa YouTubesta, osoitteesta https://youtu.be/8NTVAO9usIA

Kilpailun pääpalkintona oli 3000 euroa, jonka luokka saa omalle tililleen ja käyttää haluamallaan tavalla.

Videota tullaan jakamaan Kotkan kaupungin viestinnässä sekä esimerkkinä kaupungin omissa esityksissä siitä, miten arvot jalkautuvat.

Kilpailuun lähettiin laaja kirjo erilaista sisältöä aina videoista käsinkirjoitettuihin kirjeisiin asti. Etenkin nuoret olivat panostaneet videoihin, joissa arvot näkyivät vahvasti, joten voittajan valinta oli vaikea. Kotkansaaren 6H-luokan video vakuutti kuitenkin tarinallaan ja teknisellä toteutuksellaan.

Arvokilpailu oli käynnissä koko kesän ja sen aikana palkittiin myös kuukausikilpailujen voittajia. Kesäkuun voitto päätettiin myöntää väsyneen uimarin Kymijoesta pelastaneille Otto Huttuselle ja Eetu Laurinantille. Heinäkuun voiton jakoivat Lasten Kulttuurikeskuksen Taidepihassa tehty rakkausaiheinen teos ja Kotkan puistoissa viihtyvä instagramjulkkis, pomeranianrotuinen Nöpö.

*******

Arvokilpailun pääpalkinnon, kunniakirjan ja 3000 euroa vastaanottivat Kotkansaaren 6H-luokan opettaja Jere Eklund ja oppilas Bogdan Lindroos. Palkinnon jakoi viestintäpäällikkö Mia Brunila.