26.10.2017

Kotkan teatterikeväässä hulvatonta komediaa, traaginen farssi ja koko perheen näytelmä

Kotkan kaupunginteatterin ensi kevään ohjelmistossa on tarjolla mm. hulvatonta komediaa, traaginen farssi ja koko perheen näytelmä.

Kevätkauden ensimmäisenä ensi-iltana teatterin suurella näyttämöllä nähdään näytelmä Kolme apinaa. Se on hulvaton komedia kolmesta miehestä, joista yksi on sokea, toinen kuuro ja kolmas mykkä. Miehet haluavat luoda kontakteja vastakkaiseen sukupuoleen, mutta ilman että heidän rajoitteensa paljastuisivat. Ratkaisuna tähän ongelmaan miehet yhdistävät voimansa ja avuksi otetaan vielä tekniikka.
Näytelmän ohjaa Anne Niilola ja päärooleissa nähdään Toni Harjajärvi, Juho Markkanen ja Jyri Ojansivu. Näytelmän ensi-ilta on torstai 1.2.

Kevätkauden toinen ensi-ilta on Naapuri-näyttämöllä esitettävä Florian Zellerin kirjoittama ja Salla Leinon ohjaama Isä. Nimiroolissa nähdään Antti Leskinen.
10. helmikuuta ensi-iltaan tuleva näytelmä kertoo muistisairaasta isästä, jonka dementian hiljaa syventyessä omasta tyttärestäkin tulee vieras. Traaginen farssi vie katsoja todellisuuteen, jossa ei enää ole varmaa, kuka on kuka tai missä hän milloinkin on. Arki muuttuu oudoksi ja tekee kaikessa koomisuudessaan kipeää.

Kevätkauden koko perheen näytelmänä nähdään elokuvanakin hurmannut Ihmemaa Oz.
Dorothyn, Peltimetsurin, Variksenpelätin ja Leijonan seikkailun suurella näyttämöllä ohjaa Marielle Eklund-Vasama. Näytelmän ensi-ilta on 14.4. Dorothyn roolin näyttelee Miia Maaranen.
Hieman nuorempia katsojia viihdyttävät puolestaan Mimmi Lehmä ja Varis. Ruotsalaisista lastenlauluista -ja kirjoista tutut eläinkaverukset seikkailevat Naapurissa 8.3. alkaen.

Komediapäivät
tammikuussa

Heti loppiaisena kevätkauden polkaisee voimalla käyntiin Kotka Big Band, joka tällä kertaa hakee tunnelmia ohjelmistoonsa legendaarisen David Bowien tuotannosta.
KBB with David Bowie -illan solisteina ovat Marko Vanhala, Hanna Bergström, Satu Liimatta, Stella Löflund, Meeri Paavilainen ja Reeta Saranpää. Big Bandiä kipparoi tuttuun tapaan Ari Ismälä.

Kotkan kaupunginteatterissa järjestetään lisäksi, nyt jo neljättä kertaa tammikuinen Komediapäivät. Vierailuesitysten sikermä nähdään teatterin kaikilla kolmella näyttämöllä 15.-20.1. Naapurissa on tarjolla lapsille ja lapsenmielisille kaksi esitystä, Keisarin uudet vaatteet ja Jokeri Pokeri Box. Lisäksi Naapurissa nähdään Minna Kivelän monologi Halun viemää - 7 tarinaa tahtomisesta.

Kairossa esitetään viikon mittaan Jukka Rasilan ja Mika Räinän Miehenkäyttöopas, Pauliina Hukkasen Avomielinen Anneli sekä Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa V.

Suuren näyttämön Komediapäivä-esitykset ovat Mars vs. Venus, rooleissa Riku Suokas ja Johanna Tohni, Mira Kivilän ja Marja-Leena Koukin Naisia sekä Martti Suosalon ja Mika Nuojuan Kiviä taskussa. Kaikki esitykset nähdään Kotkassa viikon aikana vain kerran.

Keväällä jatkavat myös syyskaudella ohjelmistoon tulleet, yleisöltä kiitosta saanut musiikkinäytelmä Kauas pilvet karkaavat ja Vadelmavenepakolainen. Molempien näytelmien esitykset jatkuvat 5. toukokuuta asti.
Puhenäytelmistä jatkavat myös kevään ohjelmistossa Pesärikko ja Tohvelisankarin rouva.
Pesärikon viimeinen esityspäivä on 1.3. ja Tohvelisankarin rouvineen voi nähdä suurella näyttämöllä vappuaattoon asti.

www.kotkanteatteri.fi