25.01.2017

Kotkan superviikon tekevät kotkalaiset yhdessä

Kotkaan on tulossa varsinainen superviikko 10.–17.7.2017, jolloin kaupunkiin saapuu satojatuhansia vieraita Suomesta ja ulkomailta:

  • ma 10.7. saapuu italialaisen varustamon noin 3000 hengen laiva päiväristeilylle Hietaseen tai Mussaloon. Risteilyvieraat kuljetetaan satamasta kaupunkiin tai retkille.
  • ke - su 12. –16.7. Kotkan Meripäivät Kantasatamassa
  • to - su 13.–16.7. The Tall Ships Races purjelaivatapahtuma Kantasatamassa. Tapahtumaan odotetaan tulevan noin 2500 purjehtijaa ja yli 100 alusta jopa 20 maasta.
  • ma 17.7. saapuu italialaisen varustamon noin 3000 hengen laiva päiväristeilylle Hietaseen tai Mussaloon (risteilyvieraat kuljetetaan kaupunkiin tai retkille).
  • Lisäksi viikon aikana järjestetään *ship start up -festivaali nuorille yrittäjille 11.–13.7. Siihen on tulossa satoja nuoria startup-yrittäjiä ja mentoreita ympäri maailman.

Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf kannustaa kaikkia kaupunkilaisia tekemään viikosta ikimuistoisen – ja tekemään yhdessä työtä sen eteen, että kaupunki on vetovoimainen myös jatkossa!

Tiistaina 24.1. järjestettiin paikallisille yrityksille ja yhdistyksille infotilaisuus, jossa kerrottiin viikosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Tilaisuus osoittautui erittäin suosituksi: paikalle tuli noin sata innostunutta kuulijaa.

Superviikon tapahtumista järjestetään erillinen infotilaisuus vapaaehtoistöihin halukkaille lauantaina 28.1. klo 14 Vellamossa. Siellä esitellään erilaisia tapoja, kuinka kaupunkilaiset voivat osallistua viikon tapahtumiin ja Kotkan tunnetuksi tekemiseen.

#Enjoykotka kokoaa tarjonnan

Viikon yhteiseksi nimittäjäksi on valittu hashtag eli aihetunniste #enjoykotka, jonka avulla pyritään kertomaan kansainvälisille ja kotimaisille vieraille kuinka nauttia parhaiten Kotkan hienosta tarjonnasta.

#Enjoykotka saa oman ilmeen, joka on kehitetty Kotkan kaupungin uudistetusta graafisesta ilmeestä. Molemmat on suunnitellut paikallinen brändi- ja mainostoimisto Nitroid.

Myös paikalliset yritykset ja toimijat saavat hyödyntää ilmettä. Tavoitteena on yhdessä näyttää vierailijoille, että Kotka haluaa tarjoaa parastaan! Ilme ja sen käyttöohjeet julkistetaan Kotkan sivuilla toimijoiden käyttöön helmikuun alkuun mennessä.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Marja Metso, Kotkan kaupunki marja.metso@kotka.fi
 

Yrityksille osallistumispaketteja

Kotkan Kauppatie ry tarjoaa yrityksille erilaisia #enjoykotka-mainospaketteja, joiden avulla yritykset pääsevät mukaan luomaan palvelevaa ja viihtyisää tapahtumaviikkoa.

Paketteihin kuuluu esimerkiksi julistepohjia, lippusiimaa tai isoja beach flag -lippuja. Suurimmissa paketeissa on mukana pääsy kansijuhlaan The Tall Ships Races -tapahtumaan osallistuvalle laivalle.

Linkki: Kauppatien esitys mainospaketeista 24.1.17

Pakettien tilaamisohje tulee piakkoin yrityksille sähköpostitse.

Lisätietoja: Kotkan Kauppatie ry http://www.kotkankauppatie.fi, toiminnanjohtaja Samuli Kansa, p. 044 344 0382

 

The Tall Ships Races ja Meripäivät yhdessä

Superviikon suurin tapahtuma on The Tall Ships Races, joka järjestetään yhtä aikaa Kotkan Meripäivien kanssa. Tapahtumaa järjestämään tarvitaan yli 200 vapaaehtoista.

Kotkaan tulee noin 100 hienoa purjealusta ja noin 300 000 kävijää viiden päivän aikana. Alusten mukana tulee yhteensä 2500 purjehtijaa.

Lisätietoja: http://www.tallshipskotka.fi/ Päätuottaja Heli Toikka, p. 040 587 3416, heli.toikka@kotka.fi

Kotkan Meripäivien ohjelma tarkentuu kevään ja kesän 2017 aikana. Tarjolla tulee olemaan huikea yhdistelmä The Tall Ships Races Kotka 2017 -tapahtuman ja Meripäivien ohjelmaa.

Lisätietoja:http://www.meripaivat.com/ Ohjelmapäällikkö Tiina Salonen, p. 040 060 8997. tiina.salonen@kotka.fi

Linkki: Meripäivät ja TSR -esitys 24.1.17

Kansainväliset risteilijät Kotkaan

Superviikon aloittaa ja päättää suurten, 3000 hengen kansainvälisten risteilijöiden vierailut. Cursor koordinoi vierailijoille tarjottavaa ohjelmaa ja satamien myyntipaikkoja.

Risteilyaluksia tulee kesällä kaksi ja syksyllä yksi. 2020 seudun tavoitteena on saada vähintään 50 000 risteilyvierasta. Tavoitteena on tarjota laadukkaat palvelut ja erottautuva elämystarjonta risteilyvieraille sekä kehittää alueen palvelutarjonta kansainväliselle tasolle.

Linkki: 24.1.17 PP-esitys risteilijävierailuista

Lisätietoja:www.cruiseportkotka.fi Petra Cranston, myynti- ja markkinointivastaava, Risteilyliiketoiminnan kehittäminen, Cursor. P. 040 190 2529 petra.cranston@cursor.fi