17.07.2019

Kotkan Puuvenemessuilla esillä liki 150 puuvenekaunotarta

Kotkassa 24.–27. heinäkuuta järjestettävillä valtakunnallisilla Puuvenemessuilla on esillä lähes 150 puuvenekaunotarta eri puolilta Suomea.

Puuvenemessut järjestetään Kotkassa nyt kuudennen kerran. Edellisen kerran Kotkan Kantasatamassa nähtiin uiva puuvenenäyttely 14 vuotta sitten, kun messut järjestettiin kesällä 2005. Sitä ennen Kotkassa on järjestetty Puuvenemessut vuosina 1992, 1995, 1997 ja 2002.

Tämän vuoden messut järjestetään Suomen Puuvenekeskuksen ja Kotkan vanhan matkustajasataman edustalla olevissa laitureissa ja Puuvenekeskuksen rakennuksissa ja tontilla, joihin sijoitetaan mm. näytteilleasettajien telttoja ja muita alaan liittyviä esittelypisteitä.
Mm. veneenveistäjä Marko Nikula veistää messuilla päivittäin perinteistä savolaismallista nuottavenettä.

Kotkan kaupunki järjestää messut yhteistyössä Suomen Puuvenekeskuksen sekä Puuveneveistäjien yhdistyksen, Mahonkiveneiden yhdistyksen (Mahogany Yachting Society) ja Suomen Puuveneilijöiden yhdistyksen kanssa.

”Osasimme odottaa, että kun edellisistä puuvenemessuista on aikaa jo 14 vuotta, kiinnostus tapahtumaa kohtaan tulee olemaan suurta. Kuitenkin se, että tapahtumaan saatiin mukaan lähes 150 puuvenettä, on kieltämättä yllättävää ja tietenkin hienoa”, Puuvenemessujen tuottaja, Kotkan kaupungin yhteyspäällikkö Kari Makkonen myöntää.

Makkonen on innoissaan myös siitä, että ilmoittautuneiden veneiden taso on todella kova.

”Joukossa on lukuisia tosi hienoja, taitavasti rakennettuja ja hyvin pidettyjä puuveneitä. Mukavaa on myös se, että veneet eivät ole kaikki pelkästään Kotkan-Haminan seudulta vaan niitä on tulossa runsaasti eri puolilta Suomea”, Makkonen toteaa.

Kaikkien ilmoittautuneiden veneiden tiedot ja kuvat ovat katseltavissa verkko-osoitteessa www.puuvenemessut.fi/veneet

Puuvenemessut ovat avoinna yleisölle seuraavasti:

  • keskiviikko 24.7. klo 10–20
  • torstai 25.7. klo 10–22 (Meripäivien avajaisilta)
  • perjantai 26.7. klo 10–20
  • lauantai 27.7. klo 10–20

Liput tapahtumaan maksavat aikuisilta 10 euroa (neljän päivän ranneke). Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät tapahtumaan huoltajansa seurassa ilmaiseksi.

www.puuvenemessut.fi

90 vuotta vanha Sikari on yksi Kotkan Puuvenemessujen vetonauloja.