09.05.2017

Kotkan lomakkeita sähköistetään
 

Kotkan kaupunki edistää sähköisiä toimintamalleja ottamalla käyttöön uuden järjestelmän, jonka avulla muutetaan kaupungin paperisia tai internet-sivuilta löytyviä pdf/word/rtf-lomakkeita sähköisiksi lomakkeiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas voi täyttää ja lähettää lomakkeen verkossa.

Ensimmäiset sähköiset lomakkeet otetaan käyttöön viikolla 18 liikuntatilojen yksittäis- ja vakiovuorovarauksissa. Sähköisen hakemuksen voi tehdä tässä vaiheessa uimahalleille ja jäähalleille. Lisäksi käyttöön otetaan urheiluseurojen toimihenkilöilmoitus.

Lomakkeet löytyvät osoitteesta kotka.fi/asukkaalle/liikunta_ja_vapaa-aika/lomakkeet sekä ekymi.fi. Lisää lomakkeita julkaistaan vaiheittain vuoden 2017 aikana.


Sähköisten lomakkeiden käyttöönotto on osa kaupungin sähköisen asiointialustan eKymin (kuntalaistilin) kehittämistä. Kaupungin sähköiset palvelut ja lomakkeet löytyvät keskitetysti sivulta ekymi.fi.

Tavoitteena on, että kuntalainen pääsee tulevaisuudessa yhdellä tunnistautumisella tai kirjautumisella käyttämään erilaisia kaupungin sähköisiä palveluita tämän oman kuntalaistilinsä kautta. Asiakas voi täyttää lomakkeita ilman tunnistautumista tai tunnistautumisen kautta, riippuen lomakkeella kerättävästä tiedosta.