01.08.2019

Kotkan kaupungin hyvinvointipalkinto Mia Holmbergille

Kotkan kaupungin Hyvinvoinnin ja terveyden vastuualue on päättänyt myöntää vuosittain Hyvinvointipalkinnon hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen hyväksi tehdystä merkittävästä teosta tai toiminnasta. Vuoden 2019 Hyvinvointipalkinnon on saanut on Mia Holmberg, joka vastaanotti tunnustuksen Meripäivien aikana.

Mia Holmberg on palkinnon peustelujen mukaan ahkera toimija, joka on omalla esimerkillään hyvinvoinnin ja terveyden edistäjä. Ammatissaan työfysioterapeuttina Holmbergille kertyi tietoa ja taitoa, ja hän on aktiivisesti päivittänyt osaamistaan myös eläkkeellä. Holmberg pitää myös luottamustehtävissä sekä kolmannen sektorin toimissa terveysliikuntaa määrätietoisesti esillä.

Kotkassa toteutettiin kaatumisen ehkäisyä yli 65 -vuotiaille KaatumisSeula -hankkeessa. Mia oli keskeinen toimija ja edesauttoi monin tavoin toiminnan kehittämistä ja juurruttamista Kotkaan. Kaatumisklinikka toimii edelleen.

Mia Holmberg on maakunnallisen Terveysliikuntastrategian toinen kirjoittaja ja toimii puheenjohtajana Kymenlaakson terveyttä edistävän liikunnan asiantuntijaryhmässä. Holmberg on myös aktiivinen Ikäihmisten neuvoston jäsen.

Hyvinvointipalkinnon tarkoituksena on palkita hyviä toimintamalleja ja tekoja, joilla on suotuisia vaikutuksia väestön terveyteen ja hyvinvointiin. Palkinnon toivotaan kannustavan kaikkia toimimaan hyvinvoinnin edistäjinä.

Palkinto voidaan myöntää kenelle tahansa Kotkan kaupungin asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen hyväksi toimivalle henkilölle tai yhteisölle. Palkittava teko voi kohdistua yksilöihin, yksityisiin tai julkisiin yhteisöihin, verkostoihin tai palveluihin ja sen tulee olla yksilön tai yhteisön hyvinvointia ja terveyttä merkittävällä tavalla edistävä.

*****

Hyvinvointipalkinnon Mia Holmbergille (oik.) luovuttivat hyvinvointijohtaja Liisa Rosqvist ja hyvinvointikoordinaattori Johanna Sipari.