31.12.2018

Kotkan kaupungille uusi ilme

Kotkan kaupunki uudisti ilmettään, mukana nyt myös kuvituselementtejä.

Uudessa ilmeessä logoa on muokattu hieman ja materiaaleihin on lisätty kuvituselementtejä, jotka ovat tuttuja jo kaupungin strategiasta.

Suurin muutos on kuvituselementtien mukaanotto kaupungin ilmeeseen. Omaksi käsitteekseen nousseet arvojen majakka ja tavoitteita edustavat poijut näkyvät nyt entistä laajemmin kaupungin materiaaleissa.

Mukana on myös Kotkan ikioma kaupunkisiluetti, josta löytyy kotkalaisia maamerkkejä ja tunnuksia kuten satamanosturi, Haukkavuoren torni ja Karhulan tori.

”Kaupunkistrategiamme oli voimakkaan visuaalinen, josta saimme erittäin hyvää palautetta. Pyrimme nyt tuomaan sitä visuaalisuutta laajemmin kaupungin käyttöön. Olen itse erittäin innostunut kuvituskuvistamme, niiden myötä merikaupunki Kotka on merellinen myös ilmeeltään,” Kotkan kaupungin viestintäpäällikkö Mia Brunila kommentoi.

Ilmeestä vastasi Nunnu Halmetoja, mainostoimisto Riimuraamista. Halmetoja kuvitti myös Kotkan kaupunkistrategian.

”Visuaalisessa suunnittelussa haluttiin hyödyntää jo olemassa olevaa ilmettä kustannustehokkaasti ja luoda ilmeen rinnalle persoonallisempia käyttökuvituksia. Ilmeen sinertäviin värivalintoihin tuli mukaan hienovaraista raikastusta ja uusi sävy, joka muistuttaa vaikkapa oranssipunertavaa punatiilikattoa. Olen syntyjäni kotkalainen, muualla asunut ja takaisin lähiseudulle muuttanut Kotka-fani, joten tämä työ oli minulle rakas,” kuvailee Nunnu Halmetoja.

Uusi ilme tulee näkymään kaupunkilaisten arjessa esimerkiksi ilmoituksissa, kotiin jaettavissa materiaaleissa ja eri toimipaikoilla näkyvissä julisteissa. Kotkan verkkosivut uusitaan vuoden 2019 aikana, jolloin myös verkkosivut tulevat uuden ilmeen mukaiseksi.