12.10.2018

Kotkan kaupungilla vieraita Kiinasta

Kotkassa kävi 11.-12.10. kiinalaisvieraita, kun kaupungissa vieraili delegaatio Kiinan Ningbon kaupungin Jiangbein piirikunnasta. Ningbo on satamakaupunki Etelä-Kiinassa, Shanghain kupeessa.

Kymmenhenkinen delegaatio tutustui Kotkaan kaupungin kutsusta, joka perustui kyseiseltä alueelta aiemmin kesällä käyneen liikemiesdelegaation aloitteeseen.

Vierailijat olivat erityisen kiinnostuneita opiskelijavaihdon yhteistyöstä XAMK:n ja Ningbon yliopiston välillä ja yhteistyösuunnitelmissa ollaankin jo pitkällä.

Vieraat olivat myös erityisen vaikuttuneita HaminaKotkan satamasta ja Vellamosta, jotka ovat potentiaalisen yhteistyön kohteita. Ningbossa on myös oma meri- ja satamamuseo.

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö ja delegaation johtaja, Jiangbein kulttuuriosaston johtaja Liu Zhen allekirjoittavat aiesopimuksen yhteistyöstä (kuvassa). Sopimus tulee aikanaan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

”Vierailu sujui hyvässä yhteistyöhengessä, Kotkan merellisyys ja siisteys tekivät heihin vaikutuksen. Meitä yhdisti molemminpuolinen halu kehittää konkreettisia yhteistyön muotoja, joista yhteistyö XAMK:n, sataman ja Vellamon kanssa ovat loistavia esimerkkejä. Odotamme innolla, mihin yhteistyö meitä vie, mutta painopisteen tulee olla aidossa tekemisessä eikä pelkästään perinteisessä ystävyyskaupunkitoiminnassa”, Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö kommentoi.