06.10.2017

Kotkan kaupunginjohtajahaastattelu suorana Ylen facebookissa

KJ-haastattelupaikka, PasaatiKotkan kaupunki järjestää tänään 6.10. klo 16-17 Kauppakeskus Pasaatissa avoimen tilaisuuden, jossa kaupunkilaiset pääsevät keskustelemaan kaupunginjohtajaehdokkaiden kanssa. Kaupungin yhteistyökumppani on Yle Kotka, joka tekee tilaisuudesta facebook-sivuilleen suoran live-lähetyksen https://www.facebook.com/ylekotka/?fref=ts. Tilaisuus myös tallentuu ja sen voi katsoa sivuilta myöhemminkin.

Keskustelutilaisuuden vetävät Yle Kotkan toimittaja Vesa Grekula ja vastaava tuottaja Ann-Mari Sinisalo. Yleisö pääsee kysymään ehdokkailta ja kaupunkilaiset ovat myös lähettäneet paljon kysymyksiä ennakkoon. Yle Kotka tekee myös juttuja radioon suorana tilaisuudesta ja illan Kaakkois-Suomen tv-uutisissa on uutinen aiheesta.

Haastateltavina tilaisuudessa on kolme henkilöä, jotka pääsivät Kotkan kaupunginjohtajahaun loppusuoralle: Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson sekä Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Esa Sirviö.

Kotkan järjestämä yleisötilaisuus on osa hakuun järjestetyistä kuulemisista ja osallistamisista. Hakijat ovat käyneet haastatteluissa ja he esittäytyvät myös valtuustoryhmille ja nuorisovaltuustolle erikseen. Kotka julkaisi elokuussa sosiaalisessa mediassa hakuvideon, jossa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask esittelivät kaupunkia ja sen toiveita hakijoille: https://www.youtube.com/watch?v=Mcpd4WpIusk&t. Videota jaettiin ja kommentoitiin laajasti eri some-kanavissa.

Kotkan kaupunginvaltuusto tekee päätöksen kaupunginjohtajavalinnasta marraskuussa.