12.01.2017

Kotkan III Komediapäivät ovat ovella

Tammikuun piristykseksi järjestetään Kotkassa jo kolmatta kertaa Komediapäivät. Kotkan Kaupunginteatterin tilaamat vierailuesitykset ovat teatterin Suurella näyttämöllä, Naapuri-näyttämöllä ja merimiesravintola Kairossa ajalla 23.-28.1.

Esitysten sarjan aloittaa turkulainen Linnateatteri HERRA HAKKARAINEN HARRASTAA -esityksellään. Naapuri-näyttämöllä 23.1. klo 18 ja 24.1. klo 10 olevat, Muuri Kunnaksen kirjaan perustuva esitys sopivat aivan pienillekin lapsille.

PATOMÄEN PAVAROTTI on musiikkipitoinen esitys laulavasta taksinkuljettajasta, jota esittää televisioistakin tuttu Mikkelin teatterin näyttelijä Risto Kopperi. Esitys on Naapuri-näyttämöllä 25.1. klo 19.

KAIKKI ÄITINI, KAIKKI TYTTÄRENI on lämmin ja hauska, viiltävä ja pirullinen esitys äitien ja tyttärien välisestä suhteesta. Esitys on koottu lukijoiden lähettämistä tarinoista Kodin Kuvalehteen. Esityksen rooleissa ovat Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Pirjo Heikkilä. Tässä Suuren näyttämön esityksessä 26.1. klo 19 on mahdollisuus jonottaa peruutuspaikkoja, koska esitys on jo loppuun varattu.

LUOLAMIEHEN POIKA on koomisen koskettava musiikillinen stand-up –monologi.
Teatterin ja elokuvan moniottelija Panu Vauhkonen näyttelee monologin kaikki roolit.
Vauhkonen on tunnettu mm. TV2:n maalaiskomedioista, Ketonen ja Myllyrinne -showsta sekä lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista. Hauska esitys isyydestä on Naapuri-näyttämöllä 26.1. klo 19.

LOKKI on Anton Tšehovin komedia, jota Suomessa ei ole oikein komediaksi mielletty. Kaksi valloittavaa näyttelijää, Ella Mettänen ja Eero Ojala, kaivautuvat hurmaavan groteskilla otteella tämän klassikon ytimeen. Mitään ei ole lisätty, jotain on kylläkin poistettu ja Tšehovin huumori ja draama säilytetty. Lokki on Naapuri-näyttämöllä 27.1. klo 19.


MENTALISTI 2.0 PETE POSKIPARTA edustaa uutta viihdyttämisen muotoa. Mies, mikrofoni ja mieli. Pete Poskiparta on kansainvälisen tason mentalisti ja viihdyttäjä, joka on esiintynyt ympäri maailmaa aina Las Vegasia, Chicagoa ja Lontoota myöten. Satamaravintola Kairossa hän esiintyy 27.1. klo 19.


MIELENSÄPAHOITTAJA JA POIKA on toinen ennakkosuosikki-esitys. Komedian keskiössä on isä, jonka mieli niin helposti pahoittuu. Isän voinnista ja touhuista on alituiseen huolissaan hänen aikuinen poikansa. Tarinan hersyvä huumori on taitettu elämän pohjimmaisella haikeudella, komedian sävyt ovat syvästi suomalaisia. Rooleissa ovat maankuulut naurattajat Aimo Räsänen ja Esko Roine (kuvassa, kuva: Petri Kotilainen). Esityksiä Suurella näyttämöllä on kaksi 28.1. klo 13 ja klo 18

OTTO VAI PANO - Vai lainataanko vaimo? Mies saapuu pankkiin hakemaan pientä lainaa, jota pankinjohtaja ei hänelle pysty ilman vakuuksia myöntämään. Sen sijaan, että lainanhakija poistuisi pettyneenä, hän päättää röyhkeän hienotunteisesti vedota pankinjohtajaan tämän vaimon kautta. Rooleissa ovat monelle tutut Jukka Rasila ja Kalle Lamberg. Tämä hauska esitys on satamaravintola Kairossa kaksi kertaa 28.1. klo 13 ja 18.

Liput myy Kotkan Kaupunginteatteri ja Tiketti.

www.kotkanteatteri.fi