26.03.2018

Kotkalaisille ravitsemusvalmennusta uudella tavalla

Kotkan kaupunki tarjoaa kuntalaisille mahdollisuuden osallistua vuonna 2018 uudentyyppisen TARMO-ravitsemusvalmennuksen, jossa yhdistyvät ryhmän tuki ja uusi mobiiliteknologia.
Valmennuksessa on tavoitteena tunnistaa omia vahvuuksia, joiden pohjalta on mahdollista suunnitella muutoskokeiluja kaikilla hyvinvoinnin osa-alueilla. Tukena omien tottumusten havainnointiin ja vertaistuen saamiseen käytetään kuvallista ruokapäiväkirjaa; MealLogger-sovellusta.

Ryhmäläiset saavat yksilöllistä elintapaohjausta laillistetulta ravitsemusterapeutilta sekä ryhmätapaamisissa että MealLogger-sovelluksen kautta kolmen kuukauden ajan. Osallistumisen edellytyksenä on, että osallistujalla on käytettävissä älypuhelin (Google Android- tai Apple iOS-puhelin). Ravitsemusvalmennuksen sisällöstä vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti Anette Palssa.

Ensivaiheessa valmennukseen pääsee mukaan 100 vapaaehtoista kuntalaista, joilla on diabetesriskikyselyn perusteella kohonnut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. Oman riskinsä voi testata Kotkansaaren ja Karhulan terveyskioskeilla tai osoitteessa https://www.diabetes.fi/riskitesti. Lisätietoa ja ilmoittautumiset terveyskioskeilla tai puhelimitse 040 589 8457 (arkisin klo 9-12).

TARMO -valmennushankkeen kotkalaisille tarjoaa kaupunki ja se perustuu yhteistyöhön Cursor Oy:n ja Kaakkois-Suomen Ammatikorkeakoulu XAMK Gahwa – Games and Apps for Health and Wellbeing -hankkeen kanssa.