17.08.2017

Kotkalaiset haastetaan ”Sata päivää sataan” -tempaukseen

Kotkan kaupunki haastaa paikalliset ihmiset, työpaikat, laitokset, yhdistykset, yksityiset ihmiset, kaveriporukat, harrastusryhmät, perheet ja ihan ketkä tahansa mukaan ”Sata päivää sataan” -tempaukseen.

Elokuun viimeisen viikonlopun tienoilla on sata päivää siihen, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Nyt on siis sata päivää aikaa toteuttaa työpaikan Suomi 100 -kahvit, runotuokio kauppakeskuksessa, perheen Suomi 100 -illallinen, harrastusporukan 100 punnerrusta, Suomi 100 -kyläjuhlat….mitä ikinä keksitäänkään!

Tilaisuuden ei tarvitse olla yleisölle avoin, vaan riittää, että ns. itsenäisyyskalenterin luukkuja täytetään pienemmilläkin toimenpiteillä. Pääasia on, että saadaan koko Kotka juhlimaan Suomi 100 -juhlavuotta.

”Kalenteri” löytyy Facebookissa nimellä ”Sata päivää sataan -haaste” ja se toimii seuraavasti:
1. kirjoita tapahtuman seinälle oma avoin tai suljettu tilaisuutesi ja/tai tapasi juhlia
2. jos mahdollista, niin sijoittele oma toimenpiteesi sellaiselle päivälle, kun ei ole muita tilaisuuksia (toki saa olla useampia juttuja samana päivänä, mutta tarkoitus on maksimoida se, että jokaiselle päivälle tulisi jotakin)
3. ilmoita, onko tapahtuma yleisölle avoin vai yksityinen. Mikäli yleisölle avoin, niin ilmoita kaikki tarvittavat tiedot tapahtumasta.
4. tapahtumaan ilmoitetut toimenpiteet lisätään tapahtuman kuvaukseen.
5. jos ja kun jaat tietoa ja tunnelmia haasteesta, käytä hastagia #suomi100kotka. Muista postata kuva myös tapahtumasivulle! Kuvan postanneiden kesken arvotaan yksi tablettitietokone.

”Sata päivää sataan” -haaste on peräisin Teatteriryhmä Kimaran joukossa syntyneestä ajatuksesta yhdessä tekemisestä, onhan juhlavuoden tunnuksenakin Yhdessä.

Kimaran puheenjohtaja Esko Junkkari sai ajatuksen tällaisesta sadan päivän tapahtumasarjasta suoraan kaupungin omista suunnitelmista, joissa esiintyi ajatus Sata päivää sataan -juhlaviikonlopusta.
Vellamon ystävien puheenjohtaja Sirkka Kotola kannatti ideaa kaikkien kotkalaisten mukaan saamisesta luomaan tällaista vähintään sadan tapahtuman juhlakautta - mikäänhän ei estä sitä, että yhden päivän kohdalle tulisi useitakin tapahtumia.

”Kunnia idean toteuttamisesta kuuluu kaikille kotkalaisille! Me, Teatteriryhmä Kimara ja Vellamon ystävät kaupungin juhlatoimikunnan rinnalla voimme olla idean kummeina”, Esko Junkkari sanoo.