28.11.2017

Kotka rohkaisee asukkaitaan juhlavalaistukseen

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlinta huipentuu marras-joulukuun vaihteessa järjestettävään syntymäpäiväviikkoon, joka alkaa 30.11. ja päättyy varsinaiseen syntymäpäivään 6. joulukuuta.

Syntymäpäiväviikosta on tulossa eri puolella Suomea rikas, elämyksellinen ja monimuotoinen ja se rakennetaan yhdessä – kiitos satojen tuhansien innokkaiden suomalaisten ja Suomen ystävien.

Kotkassa synttärijuhlia järjestetään viikon aikana mm. lukuisissa kouluissa ja päiväkodeissa, Ruonalan urheiluhallin nuorisokonsertissa, nuorten itsenäisyyspäivägaalassa Messissä ja kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa Karhuvuoren urheilutalossa.

Tärkeä osa itsenäisyyden juhlimista on kaupungissa järjestettävä juhlavalaistus, joka keskittyy etenkin kahdelle torillemme, Kotkansaarelle ja Karhulaan. Juhlavalaistukseen kuuluvat luonnollisesti myös Kotkalle ominaiset himmelit, jotka tuovat valoa mm. Lehmuskujalle, Karhuvuoreen. Jokipuistoon ja Karhulan keskustaan.

Kotkan kaupunki haluaa rohkaista myös asukkaitaan, yhdistyksiään ja yrityksiään osallistumaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi toteutettavaan juhlavalaistukseen.
Kaupunki toivoo, että mahdollisimman moni valaisisi esimerkiksi parvekkeensa tai pihansa sinivalkoisin värein ja auttaisi näin koko kaupunkia loistamaan 100-vuotissyntymäpäivien kunniaksi.