15.07.2019

Kotka kehottaa kaupunkilaisia liputtamaan

Kotkan kaupunki täyttää 140 vuotta tiistaina 16.7. ja syntymäpäivän kunniaksi kaupungin kiinteistöissä nostetaan Suomen liput salkoihin.
Kaupunki toivoo myös, että taloyhtiöt ja ne kuntalaiset, joilla se on mahdollista, osallistuisivat juhlaan nostamalla lipun omaan salkoonsa.

Kaupunki juhlii 140-vuotistaivaltaan ”työn merkeissä” eli varsinaisia juhlallisuuksia kaupungissa ei tällä kertaa järjestetä. Juhlavuoden päätapahtumat, Puuvenemessut ja Meripäivät järjestetään jo seuraavalla viikolla ja silloin kaupungin keskusta täyttyy kymmenistä tuhansista juhlijoista.

Kokonaan ilman juhlia varsinainen syntymäpäivä 16.7. ei kuitenkaan suju, sillä Kotkansaarella järjestetään ”Illallinen Lehmuskujalla” -tapahtuma, jossa arviolta nelisensataa kotkalaista kokoontuu yhteisen illallispöydän äärelle.

Kotkan syntymäpäivänä tapahtuu myös kaupungintalolla, jossa Kotkan matkailuoppaat järjestää maksuttomia yleisökierroksia kaupungintalon tiloissa.
”Kotkan kaupungintalo tutuksi” -yleisökierrokset järjestetään klo 9.30 ja 10.30 sekä klo 13 ja 14. Kierros kestää noin tunnin. Jokaisessa lähdössä on kaksi ryhmää. Ryhmiin otetaan maksimissaan 25 henkilöä / opastuskerta.