16.03.2018

Kotka kehittää visiota ja arvoja strategiapelin avulla

Kotkan kaupunki on ottanut käyttöön strategian 2025 valmistelussa verkossa toimivan Innoduel-pelin, johon asukkaat voivat antaa ideoita eri aihealueisiin.

Pelin viimeisellä kierroksella kysytään ehdotuksia kaupungin toimintaa ohjaaviksi arvoiksi sekä visioksi vuodelle 2025. Peliin voi vastata keskiviikkoon 21.3. klo 15 asti.

Linkki osallistumissivulle on www.innoduel.com/kotka_2025

Kyselyyn voi vastata tietokoneella, älykännykällä tai tablet-tietokoneella. Erillistä kirjautumista ei tarvita.

Pelissä käytetään suomalaista Innoduel-verkkotyökalua, jonka toiminta perustuu joukkojen viisauden hyödyntämiseen sekä pelillisyyteen. Ohjelman avulla saatavat tulokset ovat luotettavia: ihmiset ovat parempia vertailemaan kahta vastausta toisiinsa kuin antamaan numeroarvosanoja.

Innoduelissa ykköseksi nouseva vaihtoehto ratkeaa voittoprosentin mukaan, ei saatujen äänien mukaan. Jokainen vastaus kilpailee vähintään kuutta muuta vastausta vastaan ennen kuin sille annetaan sijoitus (rank). Parivertailuihin vastaukset tulevat satunnaisesti.

Kotka saanut jo paljon ideoita

Kotkan strategiapeliä on pelattu nyt kaksi kierrosta ja kaupunkilaiset ovat antaneet satoja kehitysideoita. Pelin toisella kierroksella etsittiin kehittämisajatuksia strategian alustaviin neljään kärkihankkeeseen, jotka keskittyvät yhteisöllisyyteen, oppimiseen ja yrittäjyyteen, laadukkaaseen elinympäristöön sekä sähköisten palvelujen kehittämiseen. Kaupunkilaisten antamia ideoita työstetään eteenpäin neljässä työryhmässä, jotka on koottu neljän alustavan kärkihankkeen mukaan.

Toista kierrosta pelattiin ahkerasti. Eri vastausten parivertailuja tehtiin yli 15 000 kertaa. Kaupunkilaiset keksivät yli 600 kehitysideaa eli vastausta.

Kaikkiin vastauksiin ja niiden ranking-järjestykseen voi tutustua kaupungin strategiavalmistelun raportointisivulla: http://www.kotka.fi/tietoa_kotkasta/kotka2025/strategian_taustatiedot_ja_raportit

 

Tässä kakkoskyselyn kunkin aihealueen kolme eniten kannatusta saanutta ideaa:

1 - Yhteisöllisyys: Osallistujia 477, vastauksia 207, parivertailuja 5302

·Työpaikkoja lisää, ettei nuoret karkaa työn perässä muualle. Monta tehdasta tyhjillään johon voisi kehitellä uutta toimintaa.

·Muidenkin alueiden kuin keskustan kehittäminen, asukaslähtöisesti ja asukkaiden näkemyksiä suunnittelussa huomioiden

·Puistot paremmin hyötykäyttöön-> tempauksia, liikunta/ kulttuurihetkiä viikoittain puistoihin, edulliset päiväkahvit / lukupiiri jne.

2 - Opitaan ja yritetään: Osallistujia 320, vastauksia 140, parivertailuja 3528

·Mahdollistetaan laadukkaita ja monipuolisia työssäoppimispaikkoja nuorille, yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa.

·Julkisten tilojen, erityisesti koulujen ja päiväkotien, laadukas ja tehokas kiinteistönhoito takaa terveitä tulevaisuuden työntekijöitä.

·Opetukseen ja varhaiskasvatukseen lisää resursseja. Nuoret ja lapset ovat tulevaisuus.

 

3 - Laadukas elinympäristö: Osallistujia 324, vastauksia 147, parivertailuja 3681

·Kymijoen rannoille kahviloita, ravintoloita, kesäteatteri ym. Karhulassa hyviä paikkoja joihin voitaisi kehittää vetovoimainen rantakatu.

·Panostetaan kaupungin elävöittämiseen ympäri vuoden.

·Merellisyyteen ja saaristoon liittyvien palveluiden vahvistaminen.

4 - E-Kotka näkyvissä: Osallistujia 266, vastauksia 109, parivertailuja 3281

·Kotka-"äppi", josta tiedot matkailusta, liikenteen aikatauluista, tapahtumista, mistä vain!

·Huolehditaan myös heistä jotka eivät pysty käyttämään digi ja verkkopalveluja. Kun vanhenemme tai sairastumme meillekin käy niin.

·Yhtenäinen jatkuvasti päivitettävä sivusto, jolta löytyvät tapahtumat, aukioloajat ja liikenteen aikataulut.

 

Lisätietoa

Kotkan kaupunki
Strategian valmistelu: kehitysjohtaja Terhi Lindholm, p. 040 670 8222

Strategian kyselypeli: viestintäpäällikkö Marja Metso, p. 040 743 3733