02.06.2019

Kotka juhlii työn merkeissä

Kotkan kaupunki viettää 140-vuotissyntymäpäiviään 16. heinäkuuta. Suomen autonomisen suuriruhtinaskunnan senaatti päätti antaa julistuksen kaupungin perustamisesta Kotkan saarelle Kymen pitäjässä 21.5.1878, mutta kaupunkioikeudet Kotka sai vasta 16.7.1879.

Kotka juhlii 140-vuotistaivaltaan ”työn merkeissä” eli varsinaisia juhlallisuuksia kaupungissa ei tällä kertaa järjestetä.
Juhlavuoden päätapahtumat, Puuvenemessut ja Meripäivät järjestetään jo seuraavalla viikolla ja silloin kaupungin keskusta täyttyy kymmenistä tuhansista juhlijoista.

Kokonaan ilman juhlia varsinainen syntymäpäivä 16.7. ei kuitenkaan suju vaan silloin Kotkansaaren Lehmuskujalla järjestetään ”Illallinen Lehmuskujalla” -tapahtuma, jossa arviolta nelisensataa kotkalaista kokoontuu yhteisen illallispöydän äärelle.

Tapahtuman järjestäjä tuo paikalle pitkät pöydät ja penkit ja jokainen osallistuja omat eväänsä ja tarvikkeensa. Osallistumismaksu on 10 euroa per henkilö, alle kouluikäiset pääsevät mukaan veloituksetta. Maksulla katetaan mm. pöytien vuokra ja kuljetuskulut.
Lisätietoja tapahtumasta www.kohtaamisiakotkassa.fi

Kotkan syntymäpäivänä tapahtuu myös kaupungintalolla, jossa Kotkan matkailuoppaat järjestää maksuttomia yleisökierroksia kaupungintalon tiloissa.
”Kotkan kaupungintalo tutuksi” -yleisökierrokset järjestetään klo 9.30 ja 10.30 sekä klo 13 ja 14. Kierros kestää noin tunnin. Jokaisessa lähdössä on kaksi ryhmää. Ryhmiin otetaan maksimissaan 25 henkilöä / opastuskerta.

Kotkan 140-vuotisjuhlallisuuksiin kuuluu myös 13.7. Arto Tolsa -areenalla järjestettävä Palloilupäivä, jossa päivän aikana pelataan sekä pesäpalloa että jalkapalloa.
Pesäpallo-ottelussa klo 13 kohtaavat Haminan Palloilijat ja Manse PP ja jalkapallo-ottelussa klo 17 FC KTP ja AC Kajaani.

Juhlinta jatkuu myös seuraavana viikonloppuna, kun Nelosteatterilla järjestetään Kulttuurihavinat.
Nelosteatterin pihalle ja osin sisällekin luodaan uusi, pienimuotoinen ja kaksipäiväinen kulttuuritapahtuma, joka tarjoaa eri-ikäisen yleisön huomioiden sirkusta, soittoa, laulua ja teatteria.

Viikonloppuna 20.-21.7. järjestettävien Kulttuurihavinoiden myötä Nelosteatterin talotoimikunta haluaa tutustuttaa niin yleisön kuin esiintyjätkin Nelosteatteriin myös intiimin ja tunnelmallisen pihan puolelta.