13.10.2017

Kotka hakee testaajia sähköautokokeiluun

Yhteiskäyttöauto ZOEKotkan kaupunki hakee testaajia kehittämään yhteiskäytössä olevia sähköautoja.
Kotkan kaupunki järjestää kaupunkiautokokeilun, jossa kaupunki luovuttaa 2-4 sähköautoansa iltaisin ja viikonloppuisin asukkaiden ja yritysten yhteiskäyttöön.

Kokeiluun haetaan mukaan yli 21-vuotiaita henkilöitä, joilla on vähintään B-tason ajokortti.

Kokeiluun osallistuva voi varata sähköautoja käyttöönsä OP Kulku -mobiilisovelluksella. Sovellus toimii myös avaimena autoihin. Autot löytyvät Kotkan keskustasta sovitulta parkkipaikalta ja ne myös palautetaan samaan paikkaan.

Vuokrauksen hinta ja mobiilisovellus

Pilotin aikana sähköauton vuokraaminen maksaa alustavan suunnitelman mukaan 8 euroa tunti ja 50 euroa 24 tuntia.

Maksut veloitetaan luottokortilta. Myös yritykset voivat vuokrata autoja käyttöönsä.

Palvelun mobiilisovellus toimii iOS- ja Android-puhelimissa. Palvelun käyttöönotto vaatii sopivien laitteiden lisäksi käyttäjän nimen, sähköpostin, puhelinnumeron sekä luottokorttitiedot.

Jos yritys haluaa osallistua pilottiin, yrityksen luottotiedot tai laskutustiedot vahvistetaan ennen palvelun käyttöönottoa.

Ilmoittautuminen ja infotilaisuus

Kotka haluaa aktivoida kaupunkilaisia osallistumaan Kotkan kaupunkiauto -palvelun kehittämiseen. Pilottiin osallistuvia pyydetään testaamaan, antamaan palautetta ja parantamaan palvelua.

Halukkaita pyydetään ilmoittautumaan mukaan pilottiin viimeistään maanantaina 30.10. alla olevan linkin kautta. Mukaan pääsee 50 ensimmäistä halukasta.

Kaikki ilmoittautuneet pyydetään keskiviikkona 8.11. klo 18 Kotkan pääkirjastossa järjestettävään starttitapahtumaan.

Strattitapahtumassa käydään läpi kokeilun eri vaiheet ja sen tarkemmat tavoitteet. Samalla ladataan auton käyttöön liittyvä applikaatio. Tarvittaessa kokeiluryhmälle perustetaan facebook-ryhmä tai vastaava, jossa käyttäjät voivat saada ja jakaa tietoa.

Tutkimusta käytöstä

Pilotissa ovat mukana myös Kotkan Energia ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK sekä kehitysyhtiö Cursor.

XAMK osallistuu kokeiluun käyttäjäkokemukseen liittyvällä tutkimuksella yhdessä OP palvelukehitys-teamin kanssa. Tutkimuksessa selvitetään, miten käyttäjät kokevat palvelun ja miten kaupunkiautopalvelun kehittämistä kannattaisi jatkaa.

Ilmoittaudu mukaan!
https://response.questback.com/kotkankaupunki/1dupxxo5yy

 

Lisätietoja
tommi.halonen@op.fi