18.05.2018

Kotka-palkinto Marko Pullille

Marko PulliKotkalainen yrittäjä Marko Pulli on saanut tämän vuotisen Kotka-palkinnon ansioistaan hyväntekijänä ja myönteisen Kotka-kuvan esille tuojana. Palkinnon myöntää kaupunginhallitus.

Pulli on kahtena edellisvuonna, vuosina 2016 ja 2017 järjestänyt joulun alla yhteistyössä Kymenlaakson Ensi-ja turvakotiyhdistyksen kanssa laajaa julkisuutta saaneen Facebook-kampanjan, jossa on kerätty rahalahjoituksia jaettavaksi vähävaraisille kotkalaisille lapsiperheille.
Vuonna 2016 keräys tuotti noin 20 000 euroa ja viime jouluna 2017 keräyssumma kohosi jo noin 30 000 euroon. Keräyksen tuotto ohjattiin suoraan vähävaraisille lapsiperheille erisuuruisina ruokalahjakortteina.
Jouluna 2016 keräyksen tuotolla autettiin 150 perhettä ja viime jouluna apu lähti jo noin 200 perheelle.

Pulli itse kommentoi keräyksen onnistumista viime joulukuussa Facebookissa näin:
”Voidaan sanoa, että onnistuttiin taas yhdessä tekemään Joulun ihme! Ruokalahjakortin tuoma apu perheille on mittaamaton ja äärettömän tärkeä. Nämä seuraavat kommentit kuvaavat paljon:
"Nyt on Joulu pelastettu"
"Nyt Joulu tulee oikeasti"
"Kiitos, että meidän perhe sai avun tänä Jouluna"
"Ihanaa, että meidän perhe elää teidän ajatuksissa"
Kun yksi perhe oli saanut lahjakortin, niin pari päivää myöhemmin perheen lapsi totesi: "Äiti sanoi, että enkeleitä on oikeasti olemassa".

Squashammattilaisena
maailman huipulla

Paitsi hyväntekijänä, 53-vuotias Marko Pulli tunnetaan Kotkassa myös entisenä, menestyneenä ammattilaisurheilijana. Hän toimi 1980- ja 1990-luvuilla noin 10 vuotta squashammattilaisena ja oli mm. voittamassa Suomelle MM-joukkuepronssia vuonna 1991.

Yrittäjänä Pulli palveli kotkalaisautoilijoita rengasliike Vianorissa noin 20 vuotta ja tällä hetkellä hän on omistajana Aittakorvessa toimivassa Kotkan Liikuntakeskuksessa. Pulli toimii myös mansikan- ja vadelmanviljelijänä Pernoossa ja koulunkäynninohjaajana Aittakorven koulussa.

Kotka-palkinto annettiin Marko Pullille perjantaina 18.5. järjestetyn Kotka-päivän tapahtuman yhteydessä Sapokan torilla.