19.05.2017

Kotka-palkinto Urpo Koposelle

Vuoden 2017 Kotka-palkinto on annettu luontoharrastaja Urpo Koposelle hänen ansioistaan myönteisen Kotka-kuvan esilletuojana.

Koponen on valtakunnallisesti tunnettu ja tunnustettu luontokuvaaja, lintuharrastaja ja linnunpönttörakentaja, jonka asiantuntemusta on käytetty paljon mm. Radio Suomen Luontoilloissa ja muissa luontoharrastukseen liittyvissä erikoisohjelmissa.

Vuonna 2013 Koponen oli mukana tekemässä Juha Laaksosen teosta ”Pihan linnut ja pöntöt – eloa pihapiiriin”, jonka Maailman luonnonsäätiö WWF palkitsi vuoden luontokirjana.

Vuonna 2015 Koponen sai Kymenlaakson luonnonsuojelupiirin ympäristöpalkinnon työstään kolopesijöiden aseman parantamiseksi Kymenlaaksossa. Piiri katsoi lisäksi, että Koponen on lisännyt yleistä tietoisuutta linnuista.

Koponen on ollut myös aktiivisesti mukana viime vuonna alkaneessa ja kuluvan vuoden kevääseen asti kestävässä Yleisradion, Metsähallituksen ja Birdlife Suomen kampanjassa ”Miljoona linnunpönttöä”, jonka tarkoituksena on nostaa Suomen oksistoon miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä.

Lisäksi Koponen on toiminut mm. oppaana itäisellä Suomenlahdella syksyisin ja keväisin järjestetyillä suosituilla linturisteilyillä.

Kotka-palkinto luovutettiin Urpo Koposelle perjantaina 19.5. järjestetyn Kotka-päivän yhteydessä Karhulan torilla. Palkinnon luovuttivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nina Brask ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Joonas Penttilä.