05.02.2019

Koripalloliitto 80 vuotta -julistenäyttely Vellamossa

Koripalloliiton 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo järjestää valtakunnallisen julistenäyttelykiertueen, joka esittelee lajin ja Koripalloliiton historiaa noiden 80 vuoden ajalta.

Kiertue lähtee liikkeelle Kotkasta Merikeskus Vellamosta ja jatkaa sitten pääsiäiseksi Lahteen Pääsiäisturnaukseen, kesällä Savonlinnan Old Timersiin ja Espoossa pelattavaan veteraanien MM-turnaukseen. Muut kohteet ja aikataulut vielä avoinna.

Julistenäyttely on esillä Kotkassa Tietokeskus Vellamossa 5.-28.2. Tietokeskukseen on vapaa pääsy, ja se on avoinna tiistaina ja torstaina 10-16, keskviikkona 10-18 ja perjantaina 10-15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu.

”Osa koripalloaiheisista julisteista on taideteoksia, osan rooli on ollut selvästi vain toimia markkinointi-/viestintäkeinona. Yhtä kaikki julisteet ovat mielenkiintoinen tapa esitellä urheilulajia hiukan erilaisesta näkökulmasta. Näyttely esittelee graafikoiden avauksia suunnitteluprosessista sekä taustahistoriaa julisteiden aiheisiin liittyen”, kiteyttää julistenäyttelystä vastaava Koripallomuseon toiminnanjohtaja Jari Toivonen.

Julistenäyttelyn työryhmässä on mukana mm. palkittu graafikko Viktor Kaltala, joka on suunnitellut neliosaisen julistesarjan Kasva isoksi, pelaa korista. Graafikosta lisää: www.viktorno.fi

Lisätietoja museosta ja toiminnasta: www.koripallomuseo.fi
 

Juhlavuodesta lisää: https://www.basket.fi/basket/uutiset/juhlavuoden-throwback-thursday-tuo-someen-suomikoriksen-huippuhetkia/