03.11.2019

Koe kirjastosi - elämyksiä ikäihmisille

Kotkan kaupunki haluaa innostaa kotkalaisia ikäihmisiä toimimaan aktiivisesti yhdessä.
Nyt kotkalaisille eläkeläisille tarjotaan mahdollisuus lähteä yhdessä kaverien kanssa hakemaan tietoa ja elämyksiä pääkirjastosta.

Kokoa 5-15 hengen ikäihmisten ryhmä, myös yksityinen henkilö tai yhteisö voi koota ryhmän. Yksi henkilö ilmoittaa koko ryhmän ja vain hänen yhteystietonsa tarvitaan, ei koko ryhmän nimiä.
Kotkan pääkirjasto ottaa vastaan 5-15 hengen ryhmiä tiistaisin klo 10–11.30 ja 13–14.30. Vierailua voi edeltää tai seurata kahvitarjoilu tai keittolounas Cafe Sonetissa.

Vierailun kesto on ryhmän toiveista riippuen 45-90 minuuttia. Vierailut tuottaa Kotkan kaupunginkirjasto. Ryhmäkäyntien varaukset heidi.kivinen@kotka.fi , p. 040 688 3755,

Vierailu alkaa kirjastopalvelujen esittelyllä, joka jatkuu kirjastokierroksella. Vierailuun voidaan sisällyttää ikääntyville tarjottavien palvelujen, kuten kirjaston kotipalvelun ja lukemis-esteisille suunnatun Celia -kirjastojen äänikirjapalvelun, tarkempi esittely.

Ryhmä voi myös valita perehtymisen joihinkin uusimpiin kirjastopalveluihin. Niitä ovat e-kirjat ja e-äänikirjat, e-lehtipalvelut, elokuvien suoratoistopalvelu Kirjastokino, liikuntaväline- ja soitinlainaus, VHS -nauhojen, C-kasettien ja valokuvien digitointi sekä pienten muoviesineiden 3D-tulostus.
Tarjous on voimassa 31.5.2010 asti.

Tilat ja kirjastokortti

Pääkirjasto (Kirkkokatu 24) toimii neljässä kerroksessa, ja kirjavarasto sekä kotiseutukokoelma sijaitsevat yleisöltä suljetussa kellarikerroksessa. Kerro varatessasi onko ryhmässä rollaattorilla tai pyörätuolilla liikkuvia tai muuten liikkumisrajoitteisia. Kirjastossa on hissi sekä kaksi rollaattoria.

Kirjastokortit käyttöön! Mikäli osallistujilla ei vielä ole kirjastokorttia, uuden kirjastokortin saa käyttöönsä heti vierailulla, mikäli mukana on kuvallinen henkilötodistus. Kirjastokortti on maksuton.