02.07.2019

Kesäyrittäjät aloittivat toimintansa Kotkassa

Kotkan kaupunki tarjoaa tänä kesänä neljälle kesäyritykselle 350 euron tuen, jonka avulla nuoret yrittäjät voivat kokeilla yrittäjyyttä. Kesäyrittäjiksi ovat voineet hakea vuonna 1998-2003 syntyneet kotkalaiset nuoret. Hakemuksien ja haastattelujen perusteella kesäyrityksiksi valikoitui neljä yritysideaa.

Miska Taimisto ja Leevi Tura jälleenmyyvät laadukkaita bambusankaisia aurinkolaseja, joita ei myydä muualla Kotkan alueella. Heidän yrityksensä Wuudit löytyy esimerkiksi Instagramista @wuudit.

Saana Jukarainen tarjoaa soittokeikkoja kesän juhliin, tilaisuuksiin tai taustamusiikiksi. Hänen instrumenttejaan ovat piano, oboe ja klarinetti ja häneltä voi tilata klassista sekä kevyttä musiikkia vaihtelevilla kokoonpanoilla. Kotkalainen Saana opiskelee tällä hetkellä Sibelius-lukiossa ja Helsingin konservatoriossa.

”Voit olla minuun yhteydessä, niin neuvotellaan soittokeikasta”, Saana kertoo.

Apuvan yrittäjinä toimivat Enni Kainulainen, Laura Teilas, Maisa Hietala ja Saara Hirvonen. Apuva tarjoaa apua arjen askareisiin kuten ikkunoiden pesuun, siivoukseen ja lastenhoitoon. Yritys aloitti toimintansa jo toukokuussa ja töitä on riittänyt mukavasti.

”Viikot ovat olleet työntäyteisiä. Joinakin päivinä on ollut monta keikkaa ja lisää on tulossa koko ajan”, kertovat Apuvan nuoret yrittäjät.

Sini Kauhanen on ollut jo pitkään kiinnostunut yrittäjyydestä. Sini perusti kauneudenhoitoyrityksen, joka tekee manikyyrejä ja rakennekynsiä.

”Yrittäjänä voin itse määritellä työaikani”, Sini toteaa.

Kesäyrittäjiksi nuoret ovat hakeneet mukaan omilla liikeideoillaan ja he saavat toteuttaa omaa yritysideaansa omien tavoitteidensa mukaisesti. Mukaan valitut nuoret ovat itse vastuussa omasta liiketoiminnastaan. Omaa yritystä pyörittäessä nuoret oppivat vastuuta ja itsenäisyyttä, ja saavat samalla arvokasta kokemusta tulevaisuuden kannalta.

Ohjaamo Kotka on antanut kesäyrittäjille neuvontaa, tukea ja henkilökohtaista ohjausta. Kesäyrittäjä 2019 toteutetaan yhteistyössä Kotkan kaupungin, Kotkan Ohjaamon ja Kaakkois-Suomen TE-toimiston kanssa.

*******

Kuvassa Apuva-yrityksen Enni Kainulainen, Laura Teilas, Maisa Hietala ja Saara Hirvonen sekä Wuudit -yrityksen Miska Taimisto ja Leevi Tura radiohaastattelussa.