12.01.2017

Kesätyöt hakuun - kaikki nuoret pääsevät haastatteluun

Kotkan kaupungin kesätyö haku avautuu 14.1. ja avoinna on yhteensä noin 280 kesätyöpaikkaa nuorille eri toimialoilta. Aikaisemmin haastateltavat valitsi arpa, nyt kaikki hakijat kutsutaan työhaastatteluun.

Kaupungin päätös kutsua kaikki kesätyötä hakevat nuoret työhaastatteluun voi parhaimmillaan tarkoittaa jopa tuhannen hakijan haastattelua. Kesän 2016 kesätöihin haki yli 800 nuorta, joista puolet haastateltiin Kotkan Ohjaamon toimesta.
Vuoden 2017 kesätyöhaku avautuu 14.1. ja päättyy 5.2. Haastattelut tekee Kotkan Ohjaamo yhteistyössä kaupungin eri yksiköiden kanssa. Työnhaku tapahtuu kuntarekry.fi -sivuston kautta. Tieto valintapäätöksistä pyritään antamaan valituille huhtikuun puolivälissä.

"Viime vuonna arvoimme puolet hakijoista haastatteluihin. Nyt halusimme tehdä muutoksen, ja antaa kaikille nuorille mahdollisuuden päästä työhaastatteluun", Kotkan nuorisotoimenjohtaja Leena Ruotsalainen kertoo.

Nuoret viihtyivät
kesätöissä

Kotkan kaupunki on saanut Ohjaamon keräämässä kyselyssä hyvää palautetta nuorilta viime vuoden kesätöistä. Yli yhdeksän vastaajaa kymmenestä kertoi viihtyneensä työssään. Myös työn sisältö vastasi nuorten odotuksia.
”Opin paljon uutta ja ohjeistukset oli hyvät. Työntekijät ottivat minut mainiosti vastaan ja työpaikalle oli kiva mennä. Sain kokemusta asiakaspalvelusta, josta on varmasti apua myös tulevaisuudessa”, kertoo eräs kesätyöntekijä.
Esimiehiltä kerätty palaute on ollut samansuuntaista nuorilta saadun palautteen kanssa. Kehuja on tullut hyvistä henkilövalinnoista sekä esimiehiä helpottaneesta rekrytointiprosessista.
Esimiehet pitivät erityisesti ryhmähaastatteluista: ”Haastattelut olivat mahtava tapa valita työntekijät sekä saada kontakteja nuoriin.”

Ohjaamo valmistautuu
rekrytointiin

Kotkan Ohjaamo järjestää nuorille tammikuussa erillisiä työnhakuopastusinfoja. Infoissa ammattilaiset kertovat vinkkejä työn hakemiseen ja auttavat tarvittaessa hakemuksen laatimisessa. Myös muulloin Ohjaamossa ollaan valmiita auttamaan, missä tahansa työnhakuun liittyvässä asiassa.

Ohjaamon henkilöstölle kesätyöhaku tarkoittaa työntäyteistä kevättalvea ja intensiivistä kuukauden kestävää haastattelurupeamaa. Haastattelut toteutetaan ryhmähaastatteluina.

"Kyseessä on melkoinen muutos edellisiin vuosiin verrattuna ja olemmekin varautuneet edellistä suurempaan hakijamäärään, sekä heidän haastatteluihinsa, edellisvuoden kokemuksia hyödyntäen", toteaa koordinaattori Kaisa Heimonen Kotkan Ohjaamosta.

****
Kotkan Ohjaamo on matalan kynnyksen palvelupaikka, joka tarjoaa toimintaa, tietoa ja tukea yhden oven takaa alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.
Ohjaamo tukee erityisesti erilaisissa nivelvaiheissa olevia nuoria ja edistää koulutukseen ja työelämään kiinnittymistä. Kotkan Ohjaamo toimii kauppakeskus Pasaatissa ja on avoinna arkisin klo 13-17.