26.04.2018

Kesäkortin 2018 myynti alkaa vappuna

Järjestyksessään jo 26. kesäajan kausikortin myyntikausi alkaa 1.5. ja jatkuu 4 viikon ajan 31.5.2018 saakka. Entiseen Kotkan kesäkorttiin verrattuna on tuotteen toiminta-alue paljon suurempi, sillä se kattaa nyt koko Etelä-Kymenlaakson. Kortti on hinnoiteltu matkustusvyöhykemäärien mukaan.

Edullisimmillaan kortti maksaa vain 75 euroa ja juniorilippu 50 euroa.

Tuotteen voi ostaa netistä tai palvelupisteestä samalle kortille, jossa on ollut tai on jäljellä alle 30 päivää kausilipputuotteita. Lippu on voimassa 90 päivää sen ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 16.9.2018 saakka. Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä. Kesäkortin vaihto takaisin muuksi kausituotteeksi tapahtuu palvelupisteessä tai netissä, ei linja-autoissa.
90 päivän kesälippua ei voi ostaa autosta eikä sitä voi lisäladata.

Kesäajan kausikortti ilmestyi Kotkan paikallisliikenteeseen jo vuonna 1993 ja kortin juuri ilmestyttyä oli ensimmäisen kevään myyntiluku vaatimattomat 201 kpl. Kortin suosio kasvoi tasaisesti vuosien varrella ja huippu saavutettiin 2000-luvulla, jolloin korttia myytiin jo parintuhannen kortin vuosivauhtia. Kesästä 2017 alkaen on Etelä-Kymenlaakson alueella ollut erilainen vyöhykepohjainen Waltti-kesäkortti, jonka myyntimäärää ei voi suoraan verrata aiempiin vuosiin. Aiemman tuotteen eli 120 päivän kortin voimassaoloaika ei ollut Waltti-järjestelmässä teknisesti mahdollinen.

Vaikka alueen muidenkin kuntien matkustajat ovat oikeutettuja uuteen kesäkorttiin, tehtiin matkoista vuonna 2017 yli 90% Kotkan alueella. Tämän vuoksi alueen kesäkortin tiedottamista pyritään lisäämään aiemmasta ja myös myyntihintaa on hieman alennutta viime vuotisesta.

Tietoa kesäkortista, eri vyöhykkeistä ja myyntihinnoista:
www.kotkanaikataulut.fi