18.07.2018

Kaupunkipyörät käyttöön Meripäiväviikolla


Kaupunkipyörät rivissäKotkan ja Kouvolan 70 kaupunkipyörää ovat saapuneet. Järjestelmän pyöräparkkeja on tällä hetkellä Kotkassa 11 kappaletta ja Kouvolassa yhdeksän.

Pyöriä käytetään puhelimeen ladattavan Donkey Republic -sovelluksen avulla. Puoli tuntia kaupunkipyöräilyä maksaa 1,50e, joka veloitetaan sovellukseen liitettävältä maksukortilta, kaikki yleisimmät kortit toimivat. Pyöriä voi vuokrata edullisesti myös pidemmiksi ajoiksi. Parkkien sijainnit, hinnasto sekä lisätietoa järjestelmästä löytyy sivuilta www.kaakau.fi.

Kaupunkipyöräkokeilu on Kouvolan ja Kotkan kaupunkien yhteishanke, joka saa rahoitusta Liikenneviraston Liikkumisen Ohjauksen valtionavustuksesta. Hankkeessa ovat mukana lisäksi Cursor Oy sekä Pyöräliitto. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun asemattomia kaupunkipyöriä päästään testaamaan Suomessa hankintamenettelyn kautta. Hankinnassa on sovellettu Liikenneviraston uusia ohjeita asemattomista kaupunkipyöristä.

Kaupunkipyöristä toivotaan käyttäjiltä runsasta palautetta esimerkiksi operaattori KaaKaun sosiaalisen median kanavien tai sähköpostin info@kaakau.fi kautta, jotta kaupunkipyöräjärjestelmää voidaan kehittää asiakaslähtöisesti juuri Kouvolan ja Kotkan tarpeita vastaavaksi. Etenkin pyöräparkkien sijoitteluun kaivataan käyttäjien mielipiteitä. Operaattori on valmis kokeilemaan joitakin lisäparkkeja kummassakin kaupungissa.

Kaupunkipyöräkokeilu on Kouvolan ja Kotkan kaupunkien yhteishanke, joka saa rahoitusta Liikenneviraston Liikkumisen Ohjauksen valtionavustuksesta. Hankkeessa ovat mukana lisäksi Cursor Oy sekä Pyöräliitto. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun asemattomia kaupunkipyöriä testataan Suomessa hankintamenettelyn kautta. Hankinnassa on sovellettu Liikenneviraston uusia ohjeita asemattomista kaupunkipyöristä.

Meripäivien aikana Vellamon aseman pyörät tulevat olemaan porttien ulkopuolella, sillä tapahtuma-alueelle ei saa viedä pyöriä.

Muokattu 23.7.2018: kaupunkipyörät ovat saapuneet, päivitetty tiedote