23.02.2018

Kaupunkilaisilta kysytään mielipidettä joukkoliikenteen kehittämisestä

Kotkalaiset voivat antaa palautetta alueen paikallis- ja seutuliikenteestä ja sen kehittämisestä vastaamalla 1.3. - 2.4. Hamina-Kotka-Pyhtää -seudun joukkoliikennekyselyyn.
Kysely on tarkoitettu kaikille Haminassa, Kotkassa tai Pyhtäällä asuville riippumatta siitä, käyttävätkö he joukkoliikennettä vai eivät.

Kotkan seudun joukkoliikenteessä on 1.7.2016 alkaen ollut käytössä Waltti-lipputuotteet ja uusi vyöhyke-tariffi, joka alensi varsinkin paikallisliikenteen kertalippujen hintaa, poisti yötariffin ja toi tilalle hiljaisen ajan edulliset kerta- ja arvoliput.
Vuoden 2017 aikana on otettu käyttöön uudet joukkoliikenteen aikataulusivut sekä Digitransit.fi -reitti- ja aikatauluhaku, joka on suunniteltu erityisesti mobiililaitteille. Uutta on myös älypuhelimella ostettava mo-biililippu ja uudistettu Waltti -nettikauppa.
Helmikuussa 2018 avattiin Karhulassa ja Haminassa uudet Waltti-palvelupisteet R-kioskin toimipisteissä.

Miten kyselyyn
voi osallistua?

Kysely toteutetaan Internetin kautta webropol-kyselynä, johon pääsee osoitteesta http://www.webropolsurveys.com/kotkaliikenne.net

Myös osa oppilaitoksista ja suurimmista työpaikoista tarjoaa linkin kyselyyn omilta kotisivuiltaan tai sähköpostijakelunsa kautta.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme Hamina-Kotka-Pyhtää -alueen joukkoliikenteen Waltti-korttia, joihin ladataan voittajan toiveen mukaan joko 30 päivän rajaton matkustusoikeus tai vastaavalla summalla matkaoikeutta arvolipulle.