20.01.2017

Kattona tähtitaivas kertoo Jennan tarinan

Johanna Thydellin käsikirjoittama ja Jyrki Koskimiehen ohjaama näytelmä "Kattona tähtitaivas" sai ensi-iltansa 19.1. Kotkan kaupunginteatterin Naapuri-näyttämöllä.

Kotkan Nuorisoteatterin tämän vuoden ensimmäisessä näytelmässä yläasteelle menevän Jennan elämä on täynnä muutoksia. Hänen vartalonsa muuttuu ja se on hämmentävää. Ikäistensä tavoin hän hakee ystävien hyväksyntää ja ihastuksensa kohteen huomiota.

Mutta Jennan elämää varjostaa myös suuri huoli äidin sairastuttua vakavasti. Jenna saa vertaistukea toiselta tytöltä, joka kamppailee äitinsä alkoholismin kanssa. Tulevaisuus pelottaa molempia tyttöjä, mutta ystävyys antaa uskoa elämään ja omaan pärjäämiseen.

Näytelmän on dramatisoinut Milja Sarkola, suomentanut Pipsa Lonka ja teemamusiikin on säveltänyt Juho Roslakka. Lavastus on Samuli Holmin, valosuunnittelu, projisoinnit ja ääni Niklas Malisen.

Valo- ja ääniassistenttina toimii Tiia Toivio, puvustajana Vilma Kylänlahti ja kuiskaaja-järjestäjänä Vilhelmiina Lanki.

Rooleissa ovat Mikko Ahola, Moona Forssas, Tuomas Guseff, Oona Haapio, Henrik Huusko, Pekka Iivonen, Veera Kemppi, Meeri Länsmans, Satu Länsmans, Paula Paananen, Henri Saarainen, Melina Soikkeli, Minna Suomi, Katri Torro, Emmiina Tuononen ja Venla Vitikainen.

 

www.kotkanteatteri.fi