27.03.2017

Katariinan päiväkoti otetaan käyttöön

Katariinan kaupunginosaan, Puistotie 15:een noussut uusi päiväkoti otetaan käyttöön maanantaina 3. huhtikuuta.
Katariinan päiväkodissa on tilat kuudelle lapsiryhmälle ja avoimelle varhaiskasvatukselle. Päiväkodin suunnittelussa on huomioitu pienryhmäpedagogiikan toteuttaminen, joten pienryhmätiloja on useita.

Päiväkodin monitoimitila mahdollistaa lasten sisäliikunnan toteuttamisen, lisäksi ulkoiluun ja ulkoliikuntaan Katariinan päiväkodin ympäristö tarjoaa huikeat ja monipuoliset mahdollisuudet.

”Uutena toimintatapana Katariinassa on lasten ruokailu ravintolassa. Katariinassa on lasten ravintola, jossa isompien lasten ryhmät ruokailevat porrastetusti. Lapset ottavat ruoan linjastosta kasvattajan avustamana. Katariinan päiväkodin keittiössä työskentelee Kymijoen ravintopalvelujen keittäjä. Hän kypsentää ruoat ja laittaa ne tarjolle”, kertoo päiväkodin johtaja Irene Sipari-Vilhunen.
Yleisilmeeltään Katariinan päiväkoti on Sipari-Vilhusen mielestä raikas, merikaupunkiin sopiva kokonaisuus, jossa on huomioitu tämän päivän varhaiskasvatuksen tarpeet.

Kaksi päiväkotia
yhdistyi yhdeksi

Katariinassa on päivähoitopaikat noin 140 lapselle. Katariinan päiväkoti korvaa ja yhdistää kaksi aiemmin toiminutta yksikköä - Päivärinteen päiväkodin, joka toimii tilapäistiloissa Pekkasen koulun alapihalla ja Palotornin päiväkodin Kaivokadulla.

Kahteen tasoon rakennetun puurakenteisen päiväkodin pohjakerroksessa sijaitsevat rakennusta palvelevat tekniset tilat. Pihan tasolla, 1. kerroksessa sijaitsevat kaikki päiväkotitoimintaa palvelevat tilat.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Innovarch Oy:n pääsuunnittelija Jani Ristimäki, rakennesuunnittelusta Vahanen Rakennusfysiikka Oy, LVIA-suunnittelusta ISS Proko Oy, sähkösuunnittelusta Etteplan Design Center Oy, pohjarakennesuunnittelusta Kymen Sipti ja pihasuunnittelusta Kotkan kaupungin puistotoimisto.
Uudisrakennuksen bruttoala piharakennuksineen on 1662 m2 ja tilavuus 7240 m3.

Hankkeen kustannusarvio on 4 650 000 € ja se on toteutettu leasingrahoituksella yhteistyössä Kuntarahoituksen kanssa.
Päiväkodin rakennustyöt aloitettiin helmikuussa 2016 ja se tehtiin mahdollisten kosteusvaurioriskin pienentämiseksi suojakatoksen alla. Työmaa työllisti työmaaolosuhteissa keskimäärin n. 25 henkilöä.
Päiväkotityömaan pääurakoitsija oli Oy Rakennuspartio ja vastaava mestari Rami Päivähonka.
Putkiurakoitsijana ja ilmanvaihtourakoitsijana toimi Are Oy ja sähköurakoitsijana Sähköliike Teho Oy.
Rakennusautomaatiotöistä vastasi Kotkan kaupungin tekniset palvelut, talokunnossapito ja vesisumusammutusjärjestelmätöistä Firecon Group Oy.