07.01.2019

Katariinan meripuistossa viime vuonna yli 200 000 käyntiä

Katariinan meripuistossa kirjattiin viime vuoden aikana huikeat 200 000 käyntiä.

Meripuiston parkkipaikan kulmassa on porttirakenne, johon on asennettu tarkka lämpöön perustuva laskuri, josta saadaan portin alittaneiden määrä päivän tarkkuudella.

"Moni puistossa kävijä kulkee portista mennen tullen, mutta moni valitsee muita reittejä eikä kulje portista ollenkaan. Laskuri ei siis kerro mitään ehdottomia totuuksia, mutta antaa kuitenkin arvokasta suuntaa antavaa tietoa puiston kävijämääristä ja varsinkin vuosien vertailu keskenään tulee olemaan relevanttia tietoa", kertoo Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen.

"Vuosi 2018 oli laskurin ensimmäinen täysi vuosi ja portin kautta kuljetiin vuoden aikana 200 095 kertaa. Lähes nelinkertaista määrää kaupungin väkilukuun nähden voitaneen pitää kiitettävänä määränä, varsinkin kun huomioidaan että puistosta puuttuvat käytännössä vielä kaikki palvelut paria bajamajaa lukuun ottamatta", Laaksonen toteaa.

Kävijäämäärään vaikuttivat Laaksosen arvion mukaan osaltaan menneen kesän helteiset ilmat, vaikka puistossa ei olekaan uimarantaa. Kävijöitä on kuitenkin riittänyt ympäri vuoden, yhtään alle tuhannen sykähdyksen viikkoa ei ole ollut.

"Noin kymppitonnin viikkoja oli kolme, vilkkain oli viikko 26, jolloin lampaat saapuivat puistoon. Ennen lampaiden tuloa maalasivat jotkut somessa uhkakuvia, että lampaat stressaantuvat Meripäivien aikana. Meripäiväviikko ei mahtunut kolmen kärkeen vaan oli vasta neljänneksi vilkkain", Laaksonen kertoo.