23.05.2017

Karhuvuoren koulun "Unkari-Suomi -maaottelu" voitti Mun Unkari -kilpailun

Valtakunnalliseen Unkaria kouluihin -hankkeeseen liittyen järjestetty Mun Unkari -kilpailu on ratkennut.

Peruskoulun ja toisen asteen koulujen oppilaille tarkoitetussa kilpailussa toteutettiin Unkari-projekteja ja tehtiin kilpailutyönä enintään kolmen minuutin kestoisia liikkuvan kuvan kokonaisuuksia.

Koko kilpailun voittajaksi ja peruskoulun yläkoulujen sarjan parhaaksi valittiin ’Unkari-Suomi -maaottelu’, jonka oli tehnyt kotkalaisen Karhuvuoren koulun pienryhmä 8H-9H opettajansa Mari Auvisen johdolla.
Raati kiitti työtä eheydestä, persoonallisesta ja leikkisästä otteesta ja informatiivisuudesta. Kolmeminuuttista ’maaottelua’ on ilo seurata.

Katso https://www.youtube.com/watch?v=8RxtMCc5m3E&feature=youtu.be

Alakoulujen sarjan voitti ’Unkari tutuksi Takalon koululaisille’, tekijänä kannuslaisen Takalo-Raasakan koulun 6B-luokka, opettajana Maria Huuki. Työ on dokumentointi pitkästä hankkeesta, jossa on käytetty myös pelillistämistä ja Unkari-teemaa viety ulos koulusta muillekin. https://animoto.com/play/mvCAJe0tvh08eVNbKxE9Og

Toisen asteen sarjassa palkittiin vantaalaisen ammattiopiston Varian valokuvauksen opiskelijan Pinja Lallan työ ’Suomi-Unkari-aterialla nautitaan’, opettajana Kari Paajanen. Työ on teknisesti hyvin toteutettu, joskin raati olisi kaivannut houkuttelevista ruuista informaatiota.
https://vimeo.com/208388015

Pääpalkintona
Unkarin-matka

Kunkin sarjan voittaneiden töiden tekijöitä – 6 nuorta ja 2 opettajaa – lähtee toukokuun lopulla ja syksyn alussa matkalle Budapestiin, kiitos Unkarin Helsingin-suurlähetystön ja Unkarin matkailutoimiston. Kotkalaiset ja kannuslaiset on arvottu voittaneiden töiden tekijöistä, vantaalainen valokuvauksen opiskelija leikkasi videonsa yksilötyönä. Suurin osa matkustaa Unkariin ensimmäistä kertaa.

Eri oppiaiheisiin tehdyt ja yleiset Unkari-aineistot ovat koulujen ja päiväkotien käytettävissä verkossa jatkossakin. Mun Unkari -kilpailutöiden linkit löytyvät Suomi-Unkari Seuran verkkosivuilta
http://suomiunkari.fi/unkaria-kouluihin-hanke-2016/kilpailu/2016-mun-unkari/

Suomi-Unkari Seuran Unkaria kouluihin 2016 -projekti jatkoi neljän vuoden välein vuodesta 1984 järjestettyjen koulujen Unkari-viikkojen perinnettä. Vastaavasti Suomi on esillä Unkarin kouluissa mm. FinnAgoran ja Suomen Budapestin-suurlähetystön yhteistyössä toteuttamassa hankkeessa Rohkea oppilas – eteenpäin katsova opettaja.