15.01.2019

Karhuvuoren koululla ammuttiin ilotulitteita luvatta

Karhuvuoren koulun pihalla on keskiviikkona 9.1. ja perjantaina 11.1. ammuttu raketteja välitunnilla. Poliisi kutsuttiin paikalle ja se on omalta osaltaan hoitanut asiaa eteenpäin ja tehnyt tarvittavat toimenpiteet.

Karhuvuoren koulussa toimii yläaste ja Pihkoon koulu väistötiloissa. Alakoululaiset ovat olleet pihalla rakettien ampumisen aikana ja siitä on lentänyt kipinöitä alakoululaisten päälle. Vakavilta seurauksilta kuitenkin vältyttiin, eikä tästä seurannut henkilövahinkoja.

”Tapahtunut on herättänyt huolta oppilaidemme huoltajissa. Olemme olleet yhteydessä kaikkiin huoltajiin asiasta ja teemme kaikkemme, jotta vastaavaa ei enää pääse tapahtumaan”, Pihkoon koulun rehtori Merja Tiitinen kommentoi.

Pihkoon ja Karhuvuoren välitunnit ovat erikseen, mutta siirtymien ja liikuntatuntien sekä kouluun tulo- ja menovaiheissa on oppilaita välillä hetken yhtä aikaa ulkona.

”Ilotulitteet ovat yläkouluissa lähestulkoon jokavuotinen riesa. Huoltajilla on vastuu huolehtia siitä, että oppilailla ei ole ilotulitteita hallussaan uudenvuoden jälkeen. Oppilaidemme turvallisuus on tärkeintä ja otamme sen erittäin vakavasti. Olemme tästä tapauksesta keskustelleet Pihkoon koulun rehtorin kanssa, ja miettineet miten yhdessä estää vastaavanlaiset tilanteet tulevaisuudessa”, Karhuvuoren koulun rehtori Marianne Puumalainen vakuuttaa.