19.06.2018

Karhuvuoren kirjasto on myös omatoimikirjasto

Kotkan kaupunginkirjasto haluaa muistuttaa asiakkaitaan mahdollisuudesta käyttää Karhuvuoren kirjastoa myös omatoimisesti.

Omatoimikirjastoilla tarkoitetaan kirjastoja, joihin on asennettu asiakkaiden omatoimikäytön mahdollistava järjestelmä. Näitä kirjastoja voi käyttää varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Kotkassa omatoimikirjasto on käytössä Karhuvuoren kirjastossa. Omatoimikirjaston käytölle ei ole ikärajaa.

Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta kirjaston tiloja valvotaan teknisesti kameroiden avulla. Asiakas voi lainata, palauttaa, noutaa varauksia, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä tai työskennellä. Myös kopiointi ja tulostaminen on mahdollista.

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan sisään omalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tunnusluvun saa kirjastosta. Kirjastoon tulee kirjautua aina omalla kirjastokortilla, vaikka vain palauttaisi aineistoa. Myös Kymenlaakson muiden kirjastojen (Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti) kirjastokorteilla voi kirjautua sisään.

Asiakkaiden on hyvä huomioida, että kirjaston hälyporteissa on välillä teknisiä ongelmia, jotka ilmenevät turhina hälytyksinä sisään tultaessa. Omatoimiajalla kirjaston WC ei ole käytössä.

Karhuvuoren kirjaston aukioloajat

Henkilökunnan palveluajat ja omatoimisen käytön ajat kannattaa tarkistaa kirjastosta tai kirjaston verkkosivulta.

Omatoimiaukioloajat ovat seuraavat

  • ma - pe klo 7 - 21
  • la - su, aattoina klo 7 - 16.

Mikäli asiakas haluaa henkilökohtaista palvelua, on sitä saatavilla 1.6. - 31.8. seuraavasti

  • ma, ke klo 13 - 19
  • ti, to ja pe klo 10 - 16