29.12.2017

Karhulan kirjaston toiminta nykyisissä tiloissa päättyy

Karhulan kirjasto lopettaa toimintansa nykyisissä tiloissa vuodenvaihteessa. Viimeinen aukiolopäivä Sammonaukio 6:ssa sijaitsevissa tiloissa on 29.12.

Toiminta jatkuu entisissä Helipostin tiloissa osoitteessa Karhulantie 40, jossa kirjasto avataan maaliskuun alkupuolella. Tiloissa tehtävät muutos- ja korjaustyöt valmistuvat 9. helmikuuta, jonka jälkeen kirjasto pääsee aloittamaan muuton.

Karhulan kirjaston ollessa suljettuna aineiston palauttaminen Karhulan kirjastoon tai varatun aineiston nouto sieltä ei ole mahdollista. Kaikelle joulukuun aikana Karhulan kirjastosta lainattavalle aineistolle tulee pitkä laina-aika, maaliskuun 28. päivään asti.

Karhulan kirjastosta noudettavat varaukset voi sulkuaikana noutaa muista kirjastopisteistä. Saapuneista varauksista tullaan asiakkaita informoimaan erikseen. Aineistoa voi palauttaa sulun aikana muihin kirjastopisteisiin.

Karhulan kirjastossa on ilmennyt sisäilmaongelmia jo usean vuoden ajan. Lokakuussa 2017 kaupunginhallitus hyväksyi Karhulan kirjaston tarveselvityksen ja päätti, että Karhulan kirjasto toteutetaan uudishankkeena ja oikeutti aloittamaan hankesuunnittelun siten, että sen yhteydessä selvitetään laajasti rakennukseen sijoittuva palvelukokonaisuus.