07.09.2017

Kotkan Karhulan kirjasto on tavoitteena avata väistötilassa vuodenvaihteeseen mennessä. Kaupungin toimitilahallinto selvittelee parhaillaan yhdessä kirjaston johdon kanssa Karhulan kirjastolle sopivia väistötiloja. Syyskuun aikana selviää, minne ja millä aikataululla kirjasto muuttaa.

Kaupungin omista kiinteistöistä ei sopivaa tilaa löydy, joten tila tullaan vuokraamaan ulkopuolelta ja vuokrasopimuksen allekirjoittaa toimitilapäällikkö.

Mihin tahansa ratkaisuun päädytään, tilassa tullaan tekemään sisäilmatutkimukset ja kuntokartoitus sekä tarpeen mukaiset korjaukset. Tavoitteena on, että Karhulan kirjasto päästäisiin avaaman väistötilassa vuodenvaihteeseen mennessä. Karhulan kirjaston muuton ajankohdasta ja kirjaston sulkemisesta nykyisessä tilassa tiedotetaan myöhemmin.

Karhulan kirjaston henkilökunta on oireillut huonon sisäilman vuoksi jo vuosien ajan. Keväällä 2017 valmistui Karhulan kirjaston tarveselvitys ja selvitysryhmä suositteli Karhulan kirjaston välitöntä muuttoa väistötiloihin ja uudisrakennuksen suunnittelun aloittamista. Tarveselvitys on hyväksytty kulttuurilautakunnassa, mutta selvitys on menossa vielä käsittelyyn kaupunkirakennelautakuntaan ja lopulliseen hyväksyntään kaupunginhallitukseen.