30.10.2019

Jumalniemen jäteasema avautuu 4. marraskuuta

Kymenlaakson Jäte Oy on rakentanut kotkalaisia ja pyhtääläisiä palvelevan uuden jäteaseman aiempaa keskeisemmälle paikalle Jumalniemeen. Jäteasema avautuu asukkaille maanantaina 4. marraskuuta klo 8.

Heinsuo viimeisen kerran
auki torstaina 31.10.

Kotkan Heinsuon jäteasema on viimeisen kerran avoinna 31.10. eikä sen jälkeen enää palvele asukkaita.
Perjantai 1. marraskuuta on muuttopäivä, jolloin Heinsuolta siirretään kalustoa Jumalniemeen. Perjantaina 1.11. Kotkan jäteasemat eivät palvele asukkaita.
Jos jäteasemapalvelua välttämättä tarvitsee perjantaina, on hyvä muistaa, että Haminan jäteasema on tuolloin auki normaalisti.

Kotkan uusi jäteasema on monella tavalla edistyksellinen verrattuna vanhaan Heinsuon jäteasemaan. Aseman aukioloajat uudistuvat, eli Jumalniemen jäteasema on 4.11. alkaen avoinna ma-pe kello 8-20 ja myös lauantaisin kello 9-15. Aukioloaika lähes kaksinkertaistuu.
Heinsuon jäteasema on ollut viikoittain avoinna 34 tuntia. Jumalniemen jäteasema on jatkossa avoinna 66 tuntia viikossa. Jumalniemen jäteasemalla vastaanotettavia jätelajeja on yhteensä noin 20.
Jäteaseman taksa pysyy samana. Uudella jäteasemalla luovutaan käteismaksuista.

Jumalniemen jäteasema on suunniteltu niin, että siellä on myöhemmin mahdollisuus asioida myös miehitetyn aukioloajan ulkopuolella maksamalla käynti ennakkoon verkossa. Tämä palvelu otetaan käyttöön loppuvuoden aikana.